Pirmizrāde asprātīgai un šarmantai komēdijai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

13. jūlijā pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos piedzīvojumu komēdija ar laimīgām beigām «Neparastais Faķīra ceļojums» (The Extraordinary Journey of the Fakir). Filma ir veidota pēc Romēna Puertola starptautiska bestsellera «Neparastais ceļojums, kurā faķīrs iestrēga Ikea skapī» motīviem.

Piedzīvojumu komēdijas stāsta centrālais varonis ir atjautīgais faķīrs Ašatašatru, kurš pēc mātes nāves pamet dzimto Mumbaju un dodas pasaulē meklēt tēvu, ko nekad nav pazinis. Sava neparastā ceļojuma laikā viņš piedzīvo mīlestību zviedru mēbeļu veikalā Parīzē, nāves briesmas kopā ar somāliešu migrantiem Anglijā, slavu uz deju grīdas Romā un pārsteidzošu lidojumu gaisa balonā virs Vidusjūras. Galu galā viņš apjautīs, kas ir dzīves īstās vērtības un kas viņš patiesībā vēlas būt.

Apspēlējot šobrīd Eiropā tik aktuālo imigrantu tēmu, filmas režisors smalkjūtīgi ievirza to pozitīvajā gultnē, padarot filmu par atpūtu ar iespēju paskatīties uz nopietnām lietām ar humoru un sirsnību.

Filmas režisors ir Kens Skots («Papucis»). Galveno lomu – Ašatašatru atveido šobrīd viens no pieprasītākajiem Indijas kino industrijas aktieriem ar skatuves vārdu Danušs. Starptautisku uzmanību viņš piesaistīja ne tikai kā aktieris filmā «Raanjhanaa», bet arī kā dziedātājs ar dziesmu «Why this Kolaveri Di», kuras videoklips 2011. gadā kļuva par pirmo skatītāko indiešu dziesmas video, pārsniedzot 100 miljonus skatījumu YouTube vietnē, šobrīd tas ir skatīts jau vairāk kā 154 miljonus reižu.

Citas galvenās lomas atveido starptautisks aktieru ansamblis Berenise Bežo («Mākslinieks»), Barkads Abdi («Kapteinis Filipss: Somālijas pirātu gūstā»), Ērina Moriartija («Kapteinis Fantastika») un Žerārs Žuno («Koristi»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu