«Rīgas» hokejisti dramatiskā cīņā revanšējas «Almaz» komandai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hk Rīga

Latvijas komanda «Rīga» savā šī gada noslēdzošajā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien savā laukumā ar 5:3 (1:2, 2:1, 2:0) apspēlēja Krievijas vienību Čerepovecas «Almaz», revanšējoties par dienu iepriekš piedzīvoto neveiksmi.

Latvijas vienības labā pa vārtiem guva Linards Mazurs-Mago, Mārtiņš Dzierkals, Ričards Kondrāts, Frenks Razgals un Deivids Sarkanis.

Pirmās trešdaļas laikā viesiem no Čerepovecas izdevās izvirzīties vadībā ar 2:0, taču pēc Mazura-Mago un Dzierkala metieniem mājiniekiem izdevās panākt neizšķirtu. Līdz trešā perioda sākumam abas komandas apmainījās vārtu guvumiem, un šķita, ka duelis varētu turpināties pagarinājumā.

Tiesa, pretējās domās bija Razgals, kurš 57.minūtē pirmo reizi šajā cīņā vadībā izvirzīja «Rīgas» hokejistus, bet pamatlaika pēdējā sekundē punktu mačam pielika Sarkanis.

Par labāko uzvarētāju rindās tika nosaukts Kondrāts.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē sestdien «Rīga» zaudēja ar 1:3, visus vārtus ielaižot pēdējā trešdaļā.

Šajos mačos mājiniekiem nepalīdzēja Rodrigo Ābols, Edmunds Augstkalns, Nikolajs Jeļisejevs un Salvis Balandīns, kuri izsaukti uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Rīgas «Dinamo».

Otrdien un trešdien «Rīga» aizvadīja pirmās spēles pēc Latvijas U-20 izlases dalības pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā, savā laukumā ar Krievijas vienību Jaroslavļas «Loko» uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm.

Novembrī 12 mačos Latvijas komanda izcīnīja septiņas uzvaras, bet decembra sešās cīņās gūti trīs panākumi.

Tikmēr «Almaz» komanda novembrī piedzīvoja piecus zaudējums pēc kārtas, bet pēc tam deviņās cīņās gūtas sešas uzvaras.

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās 27. un 29.oktobrī, kad Čerepovecā pa reizei uzvarēja katra no vienībām.

Jauno gadu «Rīga» uzsāks ar sešu izbraukuma spēļu sēriju.

Ar 53 punktiem 38 mačos «Rīga» Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā ieņem septīto vietu desmit komandu konkurencē, bet «Almaz» ar 66 punktiem atrodas trešajā pozīcijā.

Kā zināms, «Rīgas» komandas pirmo četru sezonu galvenais treneris Leonīds Tambijevs karjeru turpina Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempiones Karagandas «Sariarka» no Kazahstānas treneru kolektīvā, bet viņa vietā vasarā stājās līdzšinējais palīgs Ronalds Ozoliņš.

Bez Rīgas «Dinamo» sistēmas uzbrucējiem Artūra Kuzmenkova un Rustama Begova, kuri pārcēlās uz «Sariarka» komandu, kā arī aizsarga Jāņa Jaka, kurš devies uz Ziemeļameriku, «Rīgas» komandu pārsniegtā vecuma ierobežojuma dēļ šajā sezonā vairs nepārstāv arī tādi pamatsastāva spēlētāji kā uzbrucējs Krišs Lipsbergs, vārtsargs Rihards Cimermanis un aizsargs Patriks Škuratovs.

Šajā sezonā rīdzinieku sastāvu papildinājuši trīs talantīgi lietuviešu hokejisti.

MHL regulārajā čempionātā 39 klubi sadalīti divās konferencēs un četrās divīzijās. Rīdzinieki aizvadīs pa četriem mačiem ar deviņām savas divīzijas komandām, kā arī pa divām cīņām ar otras Rietumu konferences divīzijas desmit vienībām. Izslēgšanas spēlēs iekļūs katras divīzijas astoņas labākās komandas jeb 32 no 39 sacensību dalībniekiem.

Dažādu iemeslu dēļ dalību sacensībās šajā sezonā uzteikusi Ukrainas komanda Doņeckas «Molodaja gvardija», kā arī krievu klubi Kazaņas «Bars» un Permas «Molot». Tikmēr debiju turnīrā piedzīvo Krasnodaras «Berkuti Kubaņi», Kazaņas «Irbis» un Južnosahaļinskas «Sahaļinskije akuli».

Iepriekšējās četrās sezonās «Rīgas» komanda spējusi sasniegt izslēgšanas turnīru, bet iepriekšējā sezonā arī pirmoreiz pārvarēja tā pirmo kārtu, astotdaļfināla sērijā ar 2-3 piekāpjoties vēlākajai finālistei Maskavas «Krasnaja armija».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu