Nākamgad nenotiks džeza mākslinieku konkurss "Sony Jazz Stage 2009" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepietiekama finansiāla atbalsta dēļ nākamgad nenotiks starptautiskais džeza mākslinieku konkurss "Sony Jazz Stage 2009", teikts fonda "Mūsdienu mūzikas centrs" izplatītajā paziņojumā.

Konkursa organizētāji pateicas visiem, kas šo pasākumu atbalstīja, un sola turpināt darbu, meklējot jaunas iespējas, kā turpināt ideju, kas dod iespēju ne tikai jaunajiem izpildītājiem parādīt sevi, bet arī mūzikas mīļotājiem ieraudzīt un turpmāk atbalstīt jaunus talantus.

TVNET jau ziņoja, ka līdz nākamā gada 18.janvārim jaunie džeza izpildītāji varēja pieteikties džeza mākslinieku konkursa "Sony Jazz Stage 2009" divām nominācijām - "Džeza vokāls" un "Džeza saksofons".

Konkurss norisinās divās kārtās. Tā nolikums paredz, ka pirmajā kārtā konkursa dalībnieki iesūta demonstrācijas materiālus, pēc kuriem žūrija izvēlas finālistus, savukārt finālā uzaicinātie konkursanti izpilda divas kompozīcijas, kuru rezultāti, pēc žūrijas vērtējuma, tiktu paziņoti galakoncertā, nākamā gada 7.martā.

Katru gadu konkursam tiek izvirzītas divas nominācijas, kur viena nemainīgi ir "Džeza vokāls", bet otra tiek veltīta atsevišķam mūzikas instrumentam. Šoreiz par nominācijas instrumentu bija izvēlēts saksofons.

Jauno džeza izpildītāju konkurss "Sony Jazz Stage" 2008.gada martā svinēja savu piecu gadu jubileju. Laureātu vidū ir vairāki Latvijā pieprasīti mūziķi - Intars Busulis, Ieva Kerēvica, Andris Buiķis, Kristaps Vanadziņš, Jūlija Zakirova un citi, turklāt konkurss pēdējos gadus saņēma lielu atbalstu arī no klausītāju puses.

Pirmo "Grand Prix" nominācijā "Džeza vokāls" 2004.gadā ieguva Intars Busulis.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu