«Jumava» izdod Austras Skujiņas dzejas izlasi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Jumavas» latviešu dzejas klasikas sērijā iznākusi Austras Skujiņas dzejas izlase «Krīt manā pavasarī sarma». Krājuma priekšvārdu rakstījusi, kā arī sakārtojumu veidojusi Ineta Blauduma.

Dzejas izlasē «Krīt manā pavasarī sarma» ir ietverti Austras Skujiņas dzejoļi, kurus savās dziesmās ir iekļāvuši latviešu komponisti un izpildītāji, tostarp Jānis Lūsēns, Raimonds Pauls, Ilze Purmaliete un daudzi citi.

Austra Skujiņa - latviešu dzejniece - jaunromantisma pārstāve. Skujiņas skumji depresīvā dzeja par nepiepildīto mīlu un grūto pilsētas dzīvi sākotnēji tikusi publicēta sociāldemokrātu presē. Pirmais dzejoļu krājums izdots 1932. gadā, drīz pēc dzejnieces pašnāvības. Viņas dzeja ir populāra vēl joprojām.

Foto: Publicitātes

Austra Skujiņa ir pārliecinoša savā daiļradē. Viņas melanholiskās vārsmas savās dziesmās nekautrējas izmantot arī tautā iemīļoti mūziķi, atdzīvinot dzejā paslēptās emocijas. Dzejoļi, kurus lasīsiet šajā grāmatā, ir skaidri jūtami, spilgti un pacilājoši. Autore ir izteiksmīga personība latviešu literatūrā un nepārprotami pierāda apdāvinātas dzejnieces talantu savā īsajā mūžā un atstāj aiz sevis neizdzēšamas pēdas.

Ikvienam, kurš ir iemīļojis Austru Skujiņu, šī grāmata būs patiess baudījums.

www.jumava.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu