Latgalē -19 grādu - lielākais sals šoziem; dienā sals pieturēsies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem zemākā gaisa temperatūra pagājušajā naktī bija Rēzeknes apkaimē, kur reģistrēti -19,3 grādi, un arī citviet Latgalē gaiss atdzisa līdz -14..-19 grādiem. Sals līdz -15 grādiem fiksēts arī vietām Kurzemē.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra bija -18,4 grādi Daugavpils meteostacijā, kas atrodas Locikos - aptuveni desmit kilometru uz ziemeļaustrumiem no pilsētas. -15 grādu atzīme tika pārsniegta arī Rēzeknes un Rucavas novērojumu stacijā.

Iepriekšējā zemākā gaisa temperatūra, kas šoziem reģistrēta Latvijā, bija -17,1 grāds 2.decembrī Kārsavā.

Citviet sals nav bijis tik stiprs - Zīlānos un Gulbenē - mīnus 10,6 grādi, bet Alūksnē mīnus 10,5 grādi. Zem mīnus 10 grādiem termometra stabiņš noslīdējis arī Rucavā - tur plkst.6 bija mīnus 15 grādu sals, bet plkst.8 temperatūra pakāpusies līdz mīnus 13,3 grādiem.

Pārējā Latvijā gaisa temperatūra šorīt nav zemāka par mīnus 10 grādiem. Zemgalē tā ir no mīnus 7 grādiem Dobelē līdz mīnus 8,7 grādiem Bauskā. Kurzemē gaisa temperatūra svārstās no mīnus 2,1 grāda Kolkā un mīnus 4,7 grādiem Mērsragā līdz 8,7 grādiem Saldū un Stendē.

Rīgā zemkākā temperatūra sasniedza mīnus 9,6 grādus.

Sākoties dienas gaišajam laikam gaisa temperatūras nedaudz pakāpās visā Latvijā.

Pēc sala decembra sākumā iestājās trīs nedēļu garš periods ar siltu laiku, un mēneša otrā dekāde bija piecus grādus siltāka par normu. 19.decembrī Rīgā, Dobelē un Kuldīgā termometra stabiņš pakāpās līdz pat +8,8 grādiem.

31.decembrī Latvijā atkal atgriezīsies silts laiks, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī Latvijā arī izveidojusies līdz šim biezākā sniega sega šajā ziemā - Rucavā zemi pārklājis 13 centimetru dziļš sniegs. Visvairāk snidzis Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos, savukārt Latgalē pēdējā diennaktī nav snidzis.



Svētdien būs maz nokrišņu, saglabāsies aukstums

Svētdien Latvijā mākoņi daļēji klās debesis un vietām nedaudz īslaicīgi snigs.

Gaiss iesils līdz -2..-7 grādiem, bet valsts austrumos dažviet nekļūs siltāk par -10 grādiem.

Pūtīs lēns vējš, galvenokārt no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem.

Rīgā uzspīdēs saule, būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Pūšot nelielam ziemeļaustrumu vējam, gaiss iesils līdz -4..-5 grādiem.

Pamazām pastiprinās anticiklona ietekme, atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 762-763 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2,5 grādiem Ventspilī līdz -7,5 grādiem Daugavpilī un Rēzeknē.

27.decembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +20..+21 grāds Spānijas dienvidu un austrumu piekrastē, kā arī Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra svētdienas rītā -28..-32 grādi vietām Norvēģijā, Zviedrijā, Somijā un Krievijas ziemeļos.

Ceļu tīrīšanā iesaistītas 124 tehnikas vienības

Pēc snigšanas, kas pēdējā diennaktī skārusi Kurzemi, Zemgali un Vidzemi, ceļu attīrīšanā no sniega un to kaisīšanā svētdienas rītā iesaistītas 124 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības, ziņo «Latvijas Valsts ceļi».

Līdz ar to braukšanas apstākļi uz galvenajiem un reģionālajiem ceļiem pakāpeniski uzlabojas, bet rīta agrumā slikti apstākļi joprojām bija teju uz visiem ceļiem Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē, tai skaitā Rīgas apkaimē.

Latgalē nav snidzis, tādēļ šajā reģionā braukšana pa galvenajiem un reģionālajiem ceļiem ir apmierinoša.

Svētdienas rītā vietām - it īpaši Kurzemē - snieg. Arī dienā un naktī uz pirmdienu vietām visos valsts reģionos gaidāms neliels īslaicīgs sniegs, kā arī apledojums uz autoceļiem, prognozē sinoptiķi.

«Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp braucošiem transportlīdzekļiem.

Autoceļi sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek tīrīti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas klasei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu