"Essential" jubilejā Etienne De Crecy (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltijas lielākais un publikas iecienītākais klubs "Essential" 19. un 20. decembrī svin jau piecu gadu jubileju!

Šie gadi ir aizlidojuši it kā nemanot, tāpat kā pastāvīgajai un uzticīgajai kluba publikai šķietami nepamanāmi klubs ir paplašinājies un uzaudzējis pamatīgus prestiža muskuļus - no vidēji liela klubiņa ar 600 apmeklētāju kapacitāti un vienu deju grīdu atklāšanas naktī, par spīti daudzu skeptiķu prognozēm, konsekventi realizējot savu progresīvo koncepciju, sākotnēji pat apsteigdams laiku, tomēr palikdams uzticīgs izvēlētajai muzikālajai stratēģijai, gadu gaitā kļuvis par lielāko Baltijas klubu gan ietilpības ziņā, gan apmeklētības ziņā, pulcējot ap trim tūkstošiem apmeklētāju ik nakti, gan darba stundu ziņā, strādājot no trešdienas līdz svētdienai, gan piedāvāto viesdīdžeju klāstā, ko varētu apskaust jebkurš cienījams klubs visā plašajā pasaulē.

Klubā ir viesojušās teju visas pasaules spožākās zvaigznes visplašākajā deju mūzikas žanru amplitūdā.

Droši var apgalvot, ka neviens klubs ne tikai Baltijā, bet visā austrumu un ziemeļu Eiropā, nav piedzīvojis tāda mēroga pasaules elites dīdžeju viesošanās intensitāti, kāda priecējusi kluba "Essential" apmeklētājus visus šos gadus.

Armin Van Buuren, Tiesto, Deep Dish, John Digweed, Above & Beyond, Markus Schulz, Derrick Carter, Axwell, Nic Fanciulli, Dave Seaman, John''00''Fleming, Busta Rhymes, ONYX, Kerri Chandler, Marshall Jeferson, Kenny Dope, Sandy Rivera, Bodyrox un daudzi, daudzi citi - tas patiešām ir viens no iespaidīgākajiem sarakstiem, kāds atrodams pasaules lielāko klubu viesmākslinieku listēs.

Tādi kluba ilggadīgie rezidenti kā Kaspar Kondrat un Aldee, kā arī daudzsološā jaunā maiņa Roland Privert personā, iekarojuši ne tikai pastāvīgo kluba apmeklētāju mīlestību, bet izpelnījušies atzinību arī tālu ārpus kluba sienām, priecējot kluberus gan kaimiņvalstu labākajos klubos un festivālos, gan citviet Eiropā.

Kā pienākas apaļai jubilejai, klubs šogad savas dzimšanas dienas svinību apmeklētājiem ir sarūpējis veselas divas karstas naktis.

Sestdien, 20.decembrī, klubā tieši pēc piecu gadu pārtraukuma atgriezīsies franču deju mūzikas leģenda un superzvaigzne Etienne De Crecy, kurš kluba Essential atklāšanas naktī 2003.gada decembrī nospēlēja brīnišķīgu un aizraujošu setu kā pirmais īpašais viesis kluba vēsturē, savā ziņā "svētīdams" un enerģētiski piepildīdams šīs topošās deju mūzikas citadeles nākotni. Šoreiz klubā Essential Etjēns atgriežas ar savu jauno "Etienne De Crecy Live" megašovu, kurš ir satriecošs eletroniskās mūzikas dzīvais priekšnesums ar tādām producenta iespaidīgās diskogrāfijas pērlēm kā "Le Patron est devenu fou" un "Prix Choc" no slavenā french touch albuma "Super Discount"; "Am I wrong" un "Scratched" no "Tempovision"; "Overnet" un "Fast Track" no mūzikas kritiķu apjūsmotā "Superdiscount 2". Skanēs arī tādi jaunie gabali kā "Fuck" un "Punk" no "Commercial EP 1" un "Commercial EP 2", kā arī vēl nedzirdēti deju grīdu grāvēji "Start the Panic" un "Here we Go".

Taču tas vēl nav viss, kas padara Etienne De Crecy dzīvo uzstāšanos par neatkārtojamu piedzīvojumu. Vienlaikus tā ir fantastiska vizuālā izrāde, kuras scenogrāfiju radījuši talantīgie franču mākslinieki François Wunschel un Pier Schneirder no Parīzes kolektīva Exyzt. Grandioza, 6 metrus augsta un 6 metrus plata metāla kuba konstrukcija, kurā integrētas unikālas videoprojekcijas, līdz perfekcijai un smalkākajai niansei saskaņotas ar katru Etjēna izpildīto skaņdarbu, nojauc jebkādas realitātes robežas un atstāj ne mazāk satriecošu iespaidu kā elektronikas dzīvā izpildījuma leģendu "The Chemical Brothers", "Daft Punk" vai "Underworld" šovi. (http://www.youtube.com/watch?v=Jzil8S7tUeY)

Savukārt jubilejas piektdienas vakaru - 19.decembri kopš pagājušās nedēļas beigām klāj noslēpumainības plīvurs, jo jau pirms laba laika kluba "Essential" apmeklētājiem sarūpētās īpaši eksotiskās, kičīgās un ekskluzīvās dāvanas – kolorītā un nepārspējamā Boja Džordža (Boy George) vieta uz Lielās kluba skatuves pagaidām ir vakanta kaut kam ne mazāk intriģējošam un interesantam, par ko tiks sniegta informācija jau tuvākajās dienās.

Iemeslu, kāpēc Bojs Džordžs nevarēs ierakstīt "Essential" vārdu savā iespaidīgajā elitāro ballīšu biogrāfijā, iespējams, ļoti ilgu laiku, lielākā daļa publikas var nojaust, izlasot zemeslodes tabloīdus aplidojušo pēdējo dienu karstāko ziņu no šovbiznesa pasaules - Bojam Džordžam noteikts aizliegums pamest ne tikai britu salas, bet arī māju, jo viņu Apvienotās Karalistes tiesa atzinusi par vainīgu pietiekami nopietnā krimināli sodāmā nodarījumā, kurā Bojs Džordžs ekscentrismā šķiet pārspējis pats sevi.

Decembra darba grafiks britu kulta personībai bija saplānots īpaši intensīvs, un nenogurstošā ekscentriķa menedžmentam šobrīd jātaisnojas ne vienam vien pasaules klubu elites pārstāvim par iemesliem, kāpēc Bojs Džordžs nespēs veikt savu misiju - uzstāšanos slavenākajos pasaules klubos diskžokeja statusā, kas viņam atnesis ne mazāk slavas kā agrāko laiku dziedātāja karjera leģendārajā kolektīvā Culture Club.

Taču nav pamata bažām par jubilejas piektdienas vakara izdošanos un īpašo viesi - klubs "Essential" ir gadu gaitā pierādījis, ka spēj uzburt krāšņus pārsteigumus un patiesus brīnumus. Tam apliecinājums ir lojāla, uzticama, ilggadīga un tūkstošgalvaina kluba apmeklētāju auditorija, kurā katrs spēj ne tikai novērtēt jaukus svētkus, bet radīt tos arī pats un nodot šo sajūtu citiem - gadu no gada, katru nedēļas nogali, enerģijas un pozitīvu emociju pārpilns, atgriezdamies savā iemīļotajā klubā "Essential", Rīgā, Skolas ielā 2.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu