«Berģos» Spānijas jaunākā mūzikas pērle - Virginia Maestro

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar pagaidām vienīgo koncertu Latvijā 27. maijā kultūras namā «Berģi» uzstāsies Spānijas jaunā popmūzikas sensācija – Virginia Maestro, kas ar savu mūziku jau ir paspējusi apburt publiku ne tikai savā dzimtajā zemē, bet arī citās pasaules malās. Šis koncerts būs arī augustā gaidāmā Live Fest 2016 festivāla ieskaņas koncerts, kur apmeklētājiem būs iespēja arī degustēt Live Fest’16 īpašo vīnu – Bostavan Gold (Moldova).

Šī būs dziedātājas pirmā reize, uzstājoties Latvijas publikai. Šo var dēvēt arī par augustā gaidāmā Kuldīgas «Live Fest 16» ieskaņas koncertu, jo dziedātāja arī uzstāsies festivālā.

Virginia Maestro ir spāņu dziedātāja un dziesmu autore. Viņa kļuva plaši pazīstama, kad 2008. gadā uzvarēja muzikālajā TV programmā «Operación Triunfo» (spāņu versija «X Factor» raidījumam). Tam sekoja viņas debijas studijas albuma «Labuat» izdošana 2009. gadā. Tas bija pirmais albums, kas sasniedza Spānijas pārdošanas topos 2. vietu vien pāris dienu laikā.

2011. gadā Virginia izdeva savu otro albumu ar nosaukumu «Dulce Hogar» un mainīja savu skatuves vārdu uz Virginia Labuat.

Iñaki García, kurš ir slavens spāņu mūziķis, bija Virginias jaunākā albuma mākslinieciskais producents un viens no dziesmu producentiem. Pirmais singls no šā albuma - «Time is Now» - pāris stundu laikā sasniedza nr.1 iTunes topos un Nr. 8 pārdošanas topos Spānijā. «Dulce Hogar» nokļuva top 10 vislabāk pārdoto albumu sarakstā Spānijā un uzlēca pat nr.1 no visbiežāk lejupielādēto albumu un videoklipu iTunes statistikā. Vairākus mēnešus Virginia veiksmīgi prezentēja šo albumu, kā arī viesojās Londonā, jo viņa kļuva par uzvarētāju konkursā «Be the Sound of a Taste of Spain». Togad Virginia Maestro saņēma divas nominācijas (Best Spanish Revelation Artist un Best Videoclip) no «40 Principales Awards», kas ir viena no nozīmīgākajām mūzikas apbalvošanas ceremonijām Spānijā.

Trešais un pēdējais studijas albums, ko Virginia izdeva ar Sony BMG 2013. gadā, ir «Night un Day». Šajā albumā ir iekļautas 22 dziesmas, ko Virginia sarakstījusi angļu valodā un atšķirīgākā mūzikas stilā, kur ir jūtamas gan folka, gan soula un džeza noskaņas no amerikāņu popa 40., 50. un 60. gadu ietekmes. Pirmais singls, «Dream Man», un tā video sasniedza nr.1 iTunes, un albums arī sasniedza vislabāk pārdoto albumu topu Spānijā.

2015. gadā Virginia Maestro izlēma aiziet no Sony BMG ierakstu kompānijas un sāka kampaņu, lai izdotu savu ceturto studiju albumu pašas spēkiem. Viņa pārmainīja savu skatuves vārdu atpakaļ uz Virginia Maestro, kas ir viņas īstais vārds, un oktobrī izdeva savu jaunāko albumu «BlueBird». Jaunās 11 dziesmas ir veidotas no amerikāņu mūzikas ietekmes uz viņas neparasto balsi. «BlueBird» tūres pirmā pietura bija Nešvilā (Tenesijā, ASV), kur viņa uzstājās «Americana Music Festival».

Virginia Maestro ir uzstājusies Francijā, Lielbritānijā un Kolumbijā. Un viņa ir arī spēlējusi kā iesildošā mūziķe citiem māksliniekiem, kā Beyonce, Jamie Cullum vai Seal, kad viņi uzstājās Spānijā pirms pāris gadiem. Pagājušajā gadā, viņa dalīja skatuvi divos koncertos ar latīņu Grammy balvas ieguvēju Gabiju Moreno (Gaby Moreno), kas arī Latvijā viesojās 2013. gada maijā.

Biļetes uz 27.maija koncertu Kultūras namā «Berģi» pieejamas visās Biļešu Paradīze kasēs, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv. Vairāk info - www.livefest.lv .

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu