Lukašenko sola reformēt Baltkrievijas valsts varas sistēmu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko solījis jau tuvākajā laikā veikt valsts varas sistēmas reformas.

«Reformas būs, un jau tuvākajā laikā. Mēs par tām domājam,» Baltkrievijas prezidents paziņoja preses konferencē Minskā, atbildot uz jautājumu, kādēļ Baltkrievijas opozīcijas politiķiem nav iespēju iekļūt parlamentā.

«Man neko nevajag noturēt ar varu,» teica par pēdējo diktatoru Eiropā dēvētais Lukašenko, uzsverot, ka Baltkrievijā ne parlamenta, ne prezidenta vēlēšanu rezultāti netiekot viltoti.

Baltkrievijas līderis atgādināja, ka viņam jau iepriekš ir uzdots jautājums par to, vai viņš ir gatavs kādam nodot varu, zinot, cik spēcīgas varas kontroles sviras ir valsts prezidenta rokās.

«Es bieži aizdomājos par šo jautājumu,» viņš teica. Baltkrievijas prezidents atzina, ka viņu māc bailes, ka pēc viņa vara Baltkrievijā var nonākt rokās tādam cilvēkam, kas domās nevis par tautu un valsti, bet gan par to, kā «piebāzt savas kabatas».

Lukašenko noteica, ka tādam cilvēkam «nedrīkst dot tos instrumentus», kādi šodien ir prezidenta rokās, tomēr viņš žurnālistiem apgalvoja, ka valsts vadības sistēmā tiks veiktas reformas.

Ceturtdien uzrunā parlamentā būtiskas vēlēšanu sistēmas reformas ierosināja arī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu