Martins Dukurs: Pagaidām viss iet no «rokas»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pagaidām šajā sezonā Latvijas skeletonistam Martinam Dukuram viss iet no «rokas», tomēr jābūt psiholoģiski gatavam, lai nepazaudētu modrību, pirms «Latvijas Gada balvas sportā 2011» svinīgās ceremonijas TVNET atklāja pats sportists.

Pagaidām viss iet no "rokas"

"Pagaidām tiešām liekas, ka viss iet no "rokas", taču pastāv risks, ka neizdošanās gadījumā varu psiholoģiski sākt minstināties, un tad jau tā aina var kļūt savādāka. Tomēr kopumā uzskatu, ka šī sezona ir izdevusies," stāstīja Dukurs.

Jūt līdzi arī brālim

"Nenoliegšu, ka pārdzīvoju par brāli," atklāja Dukurs. "Sacensību laikā, kad nāku uz savu startu, vienmēr apskatos un salīdzinu Tomasa rezultātus ar citu skeletonistu. Tāpat klausos, ko komentētāji saka par kļūdām un brauciena gaitu. Nekad neesmu pievērsis uzmanību citiem atlētiem, bet šajā situācijā ir nedaudz savādāk."

Pēdējais posms bija švaks

"Organizatoriskajā ziņā pēdējais PK posms Vinterbergā bija diezgan švaks," skaidroja Dukurs. Atrados visneizdevīgākajā situācijā, jo pēc pirmā brauciena ieņēmu ""poll position"", bet pēc tam ieguvu sliktāko starta numuru. Pats formāts man arī nepatika, jo uz šādām sacensībām man jāpatērē divreiz vairāk spēka nekā uz parastām. Tomēr es to uztvēru, kā jaunu pieredzi."

Mērķus pasaules čempionātam neuzstāda

"Šobrīd nekādus mērķus pasaules čempionātam es neuzstādu. Ir sanācis tā, ka šajā sezonā esmu braucis tikai Eiropas trasēs, tādēļ ASV gribu aizvadīt vienu treniņu nedēļu, lai labāk sagatavotos PČ Leikplesidas trasē. Un tad jau es varēšu pateikt, kādas man ir izredzes pasaules čempionātā," atzina Dukurs.

Pirms "Latvijas Gada balvas sportā 2011" pasniegšanas ceremonijas Dukurs atklāja, ka nebūs sarūgtināts, ja neizdosies izcīnīt kādu no balvām: "It kā jau neapvainošos, ja neiedos man balvu, - kā lems, tā būs. Tas savā ziņā vairāk ir kā novērtējums par padarīto darbu."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu