Dejotāja Viktorija Puhovika atklāj, kāpēc pasaules mērogā ieņem 9. vietu!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

No 19. Līdz 21. decembrim Ķīpsalas hallē norisinājās Starptautiskais 33.sporta deju festivāls «Baltic Grand prix», kurā piedalījās sportisti no visas Eiropas. Dejotājiem bija iespēja sevi pierādīt gan standarta deju, gan latīņamerikāņu deju kategorijās. Latvijas labākais Latīņamerikas deju pāris Viktorija Puhovika un Marts Smolko ierindojās godpilnajā otrajā vietā. Uzzini, kā Viktorija pievērsās dejošanai un ko viņai patīk darīt vēl bez dejošanas.

Kā tu izlēmi kļūt par dejotāju? Kas ir tas, kas tevi piesaista dejai?

Atnācu uz balles dejām no baleta nodarbībām. No četru gadu vecuma nodarbojos ar baletu, bet deviņu gadu vecumā mana pasniedzēja aizbrauca no Latvijas, pie citas iet nevēlējos. Tajā laikā klasesbiedrene pasauca mani līdzi uz sporta dejām, draudzene jau sen nedejo, bet man deja kļuva par dzīvesveidu.

Kāpēc tieši latīņamerikāņu dejas, ne standarta?

Līdz sešpadsmit gadu vecumam dejoju abas programmas – gan standarta dejas, gan latīņamerikāņu dejas. Vēlāk sanāca tā, ka atradu partneri, kurš dejoja tikai latīņamerikāņu dejas, tāpēc pārgāju uz vienu no deju veidiem. Vēlāk sapratu, ka arī man pašai latīņamerikāņu dejas ir tuvākas.

Vai dejošana ir tas kā tu pelni naudu?

Deja aizņem visu manu laiku, tāpēc citam darbam neatliek laika. Kopā ar partneri daudz trenējamies, palīdzam citiem pāriem no mūsu deju kluba, bieži braukājam pa dažādiem turnīriem.

Cik bieži doties uz sacensībām?

Uz turnīriem braucam bieži. Kādreiz braucām katru nedēļas nogali, tagad izvēlamies pašus lielākos un iespaidīgākos turnīrus. Pavisam noteikti piedalāmies visos «Grand Slam» pasaules kausa un Eiropas kausa turnīros.

Kā vērtē savu un Māra sniegumu «Baltic grand prix»? Otrā vieta ir labs rādītājs?

Esam ļoti apmierināti ar savu uzstāšanos «Baltic grand prix». Protams, gribējām iegūt augstāku vietu, bet vieta ir laba. Piedalījās daudzi labi dejotāju pāri, tāpēc esam ļoti apmierināti ar savu deju, nodejojām labi, ar kaislību. Mums ļoti patīk dejot mājās, esam lepni par mūsu atbalstītāju palīdzību, aplausiem sacensību laikā.

Pasaules mērogā esat devītie, kas pietrūkst, lai būtu pirmie?

Jā, pasaules mērogā esam devītie, mums ir liels prieks atrasties pasaules labāko dejotāju desmitniekā mūsu kategorijā. Turpināsim strādāt, lai sasniegtu labākus rezultātus. Hmm, kas pietrūkst? Domāju, ka viens no iemesliem, kāpēc neiegūstam augstākus rezultātus ir dažās finansiālas problēmas. Jā, mums ir sponsori, kuri mums palīdz ar ceļošanu, bet treniņi maksā dārgi, bet, jo labākā vietā esi, jo vairāk vajadzīgi līdzekļi attīstībai.

Kuru no visiem konkursiem, turnīriem tu atceries vislabāk?

Nevaru izcelti vienu turnīru, kurš ir būtiskākais dzīvē. Ir bijuši daudzi turnīri, kurus atcerēšos visu dzīvi. Piemēram, Pasaules sacensības Kolumbijā, kad iekļuvām finālā. Tāpat arī Eiropas čempionāts Krasnodarā, kur pirmo reizi dzīvē iekļuvām astotniekā, arī Latvijas čempionāts, kuru beidzot šogad uzvarējām. Ceru būs vēl daudzi konkursi, kurus atcerēšos.

Vai dejotāji ir draugi vai konkurenti?

Protams, deju pasaulē mēs visi esam konkurenti, bet mums tas netraucē saglabāt draudzīgas attiecības vienam ar otru.

Ko tu dari brīvajā laikā, kad esi brīva no dejošanas?

Man ir ļoti maz brīva laika, bet kad tas parādās, tad to cenšos pavadīt kopā ar ģimeni un draugiem. Ļoti patīk iet uz kino un garšīgi paēst.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu