Brīdina par kāda Krievijas krāpnieka aktivitātēm Latvijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijā lielākās krāpnieciskās finanšu piramīdas autors sācis jaunu projektu un aicina tajā iesaistīties arī Latvijas iedzīvotājus. Sergejs Mavrodi sola dalībniekiem 20-75% peļņu mēnesī. Turpretim finansisti aicina cilvēkus neuzķerties uz šo vilinošo piedāvājumu, ziņo Latvijas radio.

Sola pasakainu peļņu

Izcietis cietumsodu par postpadomju telpā vērienīgākās krāpnieciskās finanšu piramīdas izveidošanu, kurā miljoniem shēmā iesaistīto cilvēku zaudēja savu naudu, grieķu izcelsmes Krievijas pilsonis Sergejs Mavrodi šā gada sākumā paziņoja par jaunas investīciju programmas izveidi. Salīdzinot ar banku noguldījumu procentiem, tā sola pasakainu peļņu.

Rīgas maršrutu taksometros izvietotajos televizoros redzami reklāmas rullīši ar aicinājumu apmeklēt Mavrodi jaunā projekta MMM 2011 mājas lapu, Latvijas radio pastāstīja kāds pasažieris.

Krāpnieks reaģē uz "Krājbankas" krahu

Mavrodi aši noreaģējis arī uz "Krājbankas" krahu un sacelto ažiotāžu ap "Swedbank" bankrotu, izplatot internetā video uzrunu.

"Vēršos pie visiem Latvijas pilsoņiem, kas pazaudējuši naudu nesenajā banku sabrukumā, un tiem, kas vēl pazaudēs, brūkot citām bankām. Ja panika ir sākusies, tā diez vai apstāsies. Tāpēc došu padomu. Netērējiet laiku, iesaistieties "MMM". "MMM" maksā 20-75% mēnesī. Papildus maksājam 20 dolāru iestāšanās bonusu, arī par katru atvesto klientu dabūsiet 20%. Jums sāksies jauna dzīve."

Lielāku peļņu piramīda piedāvā pensionāriem, invalīdiem, daudzbērnu mātēm, kā arī šūnu līderiem un vadītājam spicē. Naudu drīkstot izņemt, kad vien labpatīkas.

Shēmotājam nav nepieciešama atļauja

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), atbildot rakstiski uz Latvijas Radio jautājumiem, min, ka Mavrodi investīciju piramīda nav saņēmusi komisijā licenci darbībai Latvijā. Taču noprotams, ka tā nav nepieciešama, jo to var uzskatīt par pakalpojumu, kurš tiek sniegts Krievijā. Komisija informē, ka nelicencēti komersanti netiek valstiski uzraudzīti un noguldītāju intereses netiek aizsargātas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu