Koncertzāle «Cēsis» divu gadu jubileju atzīmē ar operas zvaigžņu koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 27. maijā koncertzāle «Cēsis» savu divu gadu pastāvēšanas gadadienu un sezonas noslēgumu atzīmēs ar Latvijas Nacionālās operas zvaigžņu koncertu, kurā skanēs skaistākās mīlas ārijas no pasaulslavenām operām un mūzikliem.

Svētku nekad nevar būt par daudz, tāpēc koncertzāle «Cēsis» arī šogad iecerējusi savu dzimšanas dienu atzīmēt ar krāšņu un skaistu koncertu saviem uzticamajiem klausītājiem. Par tradīciju veidojas iecere koncertzāles jubileju atzīmēt tieši ar opermūziku. Latvijas Nacionālās operas solistu Ilonas Bageles, Kristīnes Gailītes, Evijas Martinsones, Dināras Rudānes, Ingas Šļubovskas-Kancēvičas, Mihaila Čuļpajeva, Jura Jopes, Kalvja Kalniņa, Riharda Mačanovska un Riharda Millera izpildījumā skanēs mūzika, kas veltīta mīlestībai. Koncerta pirmajā daļā dzirdēsim itāļu un franču klasikas un romantisko mūziku - izcilākos operu duetus un ārijas. Savukārt, otrajā daļā klausītājus priecēs fragmenti no operetēm un mūzikliem.

Koncertam krāšņumu piešķirs Latvijas Nacionālās operas orķestris Andra Veismaņa vadībā un īpašais viesis būs mazais brīnumbērns – vijolnieks Daniils Bulajevs.

Koncertzālē «Cēsis» aizvadīta mākslas notikumiem bagāta otrā sezona. Apmeklētājiem bijusi iespēja dzirdēt tādu pasaulē atzītu mākslinieku kā vijolnieka Gidona Krēmera un orķestra Kremerata Baltica sniegumu jūnija festivāla koncertos, čellistu Marko Ilonena un Nikolasa Alšteta spēli koncertzāles jaunradītajā čellu festivālā «Čello Cēsis», basbaritona Egila Siliņa un pianista Māra Skujas unikālo koncertprogrammu, kurā dziedātājs pirmo reizi dziedāja pilnu latviešu vokālās lirikas programmu, pianista Reiņa Zariņa neaizmirstamo solo koncertu un daudzus citus spilgtus muzikālus notikumus. Vairāki pagājušajā gadā koncertzālē «Cēsis» izskanējušie koncerti tika nominēti Lielajai mūzikas balvai, par ko esam ļoti gandarīti.

Vislielākais paldies par aizvadīto sezonu ir mūsu publikai, jo tieši tā, novērtējot piedāvāto programmu, dāvā koncertzālei dzīvīgumu, motivē paplašināt redzesloku un veidot arvien jaunus un raksturos dažādus projektus.

"Mūzika ir tas neizsīkstošs avots, kas skar cilvēka garīgo pasauli. Tā spēj ikvienam sniegt emocionālu pārdzīvojumu, kas bagātina sajūtu pasauli. Mūsu tehnoloģiju pārsātinātajā laikmetā cilvēki meklē veidus, kā rast līdzsvaru ikdienas straujajā ritmā, un ar ko veldzēt savu dvēseli. To redzam arī mūsu koncertzāles apmeklētāju tūkstošos – tiekšanos pēc īstām, patiesām vērtībām,» vērtē koncertzāles «Cēsis» programmu direktore Inese Zagorska.

Vidzemes koncertzāle «Cēsis» durvis apmeklētājiem vēra 2014. gada 31. maijā kā otrā Latvijas reģionālā koncertzāle – gadu pēc savas vecākās māsas Latgales vēstniecības «Gors».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu