Dzintaru koncertzāles 80 gadu jubilejā plaša programma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dzintaru koncertzāle, svinot 80 gadus kopš Mazās zāles atklāšanas, šogad piedāvās plašu pasākumu programmu, informēja Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka. Par godu šim notikumam Dzintaru koncertzāle kopā ar citiem koncertu rīkotājiem sagatavojusi plašu pasākumu programmu visa gada garumā ar izcilu Latvijas un pasaules mākslinieku piedalīšanos.

Svētku kulminācijas koncerts notiks 4. jūnijā, kad klausītājus gaidīs tikšanās ar maestro Raimondu Paulu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri diriģenta Andra Pogas vadībā, pianistu Antonu Ļahovski, dziedātājiem Kristīni Prauliņu, Sabīnu Mustajevu, Intaru Busuli, Daumantu Kalniņu un Latvijas Radio bigbendu.

Koncerta pirmajā daļā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Pogas vadībā atskaņos Riharda Štrausa simfonisko poēmu «Tila Pūcesspieģeļa draiskie nedarbi» un divus skaņdarbus, kas skanējuši Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanas koncertā tālajā 1936.gadā - Ādolfa Ābeles «Vīziju» un Emīla Dārziņa «Melanholisko valsi». Savukārt pianists Ļahovskis, kura interpretācijas izceļas ar dižciltīgu dziļumu, būs solists Sergeja Rahmaņinova Rapsodijā par Paganīni tēmu.

Koncerta otrajā daļā klausītājus iepriecinās Paula melodijas, kuras pats maestro atskaņos kopā ar Latvijas Radio bigbendu un populāriem latviešu džeza māksliniekiem.

Jubilejas sezonā Dzintaru koncertzālē notiks jau tādi ierasti festivāli kā «Jūrmalas festivāls», 17. starptautiskais baleta festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā», «Summertime - aicina Inese Galante», kā arī «Laima Vaikule Rendez-vous», «Artissimo», «BigbankLatvijas pērles». Turklāt koncertzālē notiks arī koncerti, kuros piedalīsies tādi pasaules slavu iemantojuši mākslinieki kā Elīna Garanča un Dmitrijs Hvorostovskis, Deniss Macujevs, Jeļena Vaenga, Grigorijs Ļepss, Maksims Galkins, Dima Bilans, Kristīna Orbakaite, Intars Busulis, «Abonementa orķestris» un daudzi citi.

Pirmo reizi Latvijā Dzintaru koncertzālē notiks vērienīgais studijas «Kvartāls 95» humora festivāls.

Dzintaru koncertzāle vēsturiski bijusi vieta, kur vasarās uzstājušies pasaulslaveni mūziķi, bet leģendārajās Emīla Dārziņa recenzijās var lasīt par koncertiem Dzintaros, kuros uzstājušās 20.gadsimta mūzikas leģendas.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) minēja, ka Dzintaru koncertzāle ir Jūrmalas pilsētas sabiedriskās dzīves centrs un vizītkarte, nacionāla mēroga kultūrvēsturiska vērtība - vienīgā koncertzāle Latvijā, kas iekļauta Latvijas Kultūras kanonā. Pirms koncertzāles lielās jubilejas pašvaldība atjaunojusi Mazo zāli, un ir veiksmīgi aizvadīta pirmā sezona koncertzāles vēsturē, kad koncertdzīve turpinās arī ziemā. Nākamais solis ir Lielās zāles atjaunošana, lai koncertzāle varētu sniegt vēl plašākas iespējas gan māksliniekiem, gan klausītājiem.

Savukārt Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis uzskata, ka Dzintaru koncertzāles nākotne saistās ar lielu uzdevumu un mākslinieciski augstvērtīgu ieceru piepildījumu. Pašlaik Dzintaru koncertzāli apmeklē aptuveni 180 000 klausītāju gadā, un Ķirsis ir pārliecināts, ka koncertzāles draugu loks kļūs aizvien plašāks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu