Svētku iepirkšanās drudzis Martam Kristiānam Kalniņam ir pārdzīvojums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātājs, grupas «Autobuss debesīs» solists Marts Kristiāns Kalniņš Ziemassvētkos mēģina iemācīt bērniem svētku garīgo vērtību liekot uzsvaru uz kopā būšanu, ne dāvanām un materiālismu.

Dziedātājs neslēpj, ka Ziemassvētku laikā gluži tāpat kā Jāņos vai Saulgriežos, laiks paiet muzicējot lielākos, vai mazākos sastāvos.

«Cenšos cik varu, vienmēr bērnus ņemt līdzi uz koncertiem, lai viņi sajūt svētku auru, ne tikai redz dāvanu materiālo pusi, bet «noķer» garīgo sajūtu. Gribu, lai viņi sajūt to sajūtu, kuru jūtu es svētku laikā uzstājoties baznīcās ar koncertiem. Novēlu ikvienam šo sajūtu sajust visu gadu, ne tikai svētku laikā,» nosaka Marts.

Foto: Nauris Garkaklis

Marts vēlas, lai bērni ir laimīgi un Ziemassvētku laiku izjūt garīgi, emocionāli aizdomājas par līdzcilvēkiem, saviem mīļajiem.

«Dēls vairāk netic Ziemassvētku vecītim, bet vēl nespēj saprast, to, ka, ja vecītis neeksistē, kā dāvanas nonāk sniegā?! Katru gadu man vairāk jāpiedomā, lai izdomātu jaunu veidu kā viņām tur nokļūt. Ticība Ziemassvētku vecītim ir viena no burvīgākajām bērnības sajūtām, jo attīsta fantāziju,» skaidro Marts.

Marts uzskata, ka fantāzijas attīstīšana attīsta domāšanu, bet spēlējot datora spēles visu laiku, viss tiek nolikts acu priekšā un bērniem izpaliek garīgā attīstība, kura ir būtiska.

«Man ļoti nepatīk laiks, kad jāpērk dāvanas. Iepirkšanās drudzis man ir kā pārdzīvojums. Apstājoties uz mirkli un to visu vērojot, saproti, tūlīt pienāks janvāris un nevienam nekas no tā nebūs vajadzīgs. Daudzi pērk lietas vienkārši masu instinkta vadīti, pat tādas lietas, kuras pavisam noteikti nav vajadzīgas,» tā Marts.

Vīrietis iesaka visas Ziemassvētku dienas labāk nedoties uz veikaliem, bet pateikt tuvajiem labus vārdus, apjautāties kā viņiem klājas un pavadīt laiku vienkārši kopā, esot ģimenei.

«Vērojot iepirkšanās drudzi rodas sajūta, ka ar dāvanām, mantām, naudu tiek aizlāpīti caurumi, kurus ikdienā neaizpilda ar mīlestību un labiem vārdiem. Dāvanai ir jābūt kā pievienotajai vērtībai tai lielajai pievienotajai vērtībai, kuru sniedz Ziemassvētki,» nobeidz Marts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu