Blur atkalapvienosies uz vienu koncertu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu mūziķi Deimons Olbārns un Greiams Koksons atrisinājuši savas nesaskaņas un vienojušies par britpopa grupas Blur atkalapvienošanos uz vienu koncertu nākamā gada jūlijā Haidparkā.

«Blur» mūziķi ir pašķīrušies jau sešus gadus. Savstarpējās nesaskaņas saasinājās 2003.gadā albuma «Think Tank» ierakstīšanas laikā, kad Koksons pameta darbu studijā.

Olbārns kopš Blur izjukšanas ir pievērsies komerciāli veiksmīgai un kritiķu slavētai karjerai ar projektiem «Gorillaz» un «The Good, The Bad And The Queen», kā arī sadarbojoties ar Mali mūziķiem un piedaloties ķīniešu operas iestudēšanā.

Koksona karjera ir bijusi mazāk krāšņa, taču viņš izdevis vairākus kritiķu slavētus soloalbumus.

Blur basģitārists Alekss Džeimss tagad ir žurnālists un lauksaimnieks, kas ražo sieru, bet bundzinieks Deivs Rountrī pievērsies advokāta karjerai un mēģināja kandidēt vietējās pašvaldības vēlēšanās.

Kopīgā intervijā britu mūzikas žurnālam NME Koksons un Olbārns pavēstīja, ka abi mūziķi salabuši un abiem licies, ka pienācis laiks atkal kopā kāpt uz skatuves.

«Tas šobrīd liekas atkal pareizi. Liekas, ka mums atkal ir ko darīt, ka mēs neesam pilnīgi bezjēdzīgi, ka mums ir iemesls pastāvēt,» intervijā norādīja Olbārns.

Viņš arī pauda prieku par salabšanu ar Koksonu, kurš ir viņa bērnības draugs.

Savukārt Koksons pauda pārliecību, ka grupas atgriešanās būs triumfāla, jo mūziķi beidzot ir pienācīgi iemācījušies spēlēt savus instrumentus.

«Mums vajadzētu izklausīties labāk. Es daudz labāk spēlēju ģitāru, bet tas var izrādīties slikti. Kad mēs sākām, es ar mokām varēju kaut ko paspēlēt,» sacīja Koksons.

Savukārt agrākais basģitārists Alekss Džeimss savā iknedēļas rakstā avīzē «The Independent» pavēstīja, ka ziņas par grupas atkalapvienošanos viņu pārsteigušas nesagatavotu.

«Izskatās, ka es esmu atguvis savu veco darbu. No zila gaisa un tieši tad, kad es to vismazāk gaidīju,» raksta Džeimss.

Plānots, ka Blur uzstāsies nākamā gada jūlijā Haidparkā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu