Karstākie maija mēneša klipi - no «Coldplay» līdz Adelei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kadrs no klipa

Mūzikas videoklips mūsdienās kalpo vai nu kā mākslas darbs, kā reklāma kādam produktam (biežāk degvīnam, mobilajiem telefoniem), vai kā paša mūziķa vizītkarte. Laiks, kad skatījāmies MTV vai MCM 24 stundas diennaktī, lai sagaidītu savas mīļākās grupas klipu, jau sen ir garām. Tagad atliek vien interneta pārlūkā ievadīt adresi www.youtube.com, un viss, ko sirds vēlas, - vai gandrīz viss - ir pieejams. Lūk, daži no pamanāmākajiem un interesantākajiem maija mēneša mūzikas klipiem.

 
Coldplay "Up & Up"
Coldplay "Up & Up" Foto: Ekrānuzņēmums

Coldplay «Up & Up»

Britu kvartets «Coldplay» pagājušogad laida klajā albumu «A Head Full of Dreams», kuru solists Kriss Mārtins (Chris Martin) nodēvēja par pēdējo grupas diskogrāfijā. Kaut kā jau neticas, protams. Kāpēc lai tik veiksmīga grupa pārstātu izdot mūziku? Varbūt Mārtins nolēmis tālāk lidot solo? Katrā ziņā jauni singli no šā albuma vēl aizvien tiek izdoti, un pēdējais no tiem «Up & Up» papildināts ar tehniski sarežģītu, vizuāli ļoti baudāmu video.

Dziesmā dzirdama Bejonsē (Beyoncé) balss, savukārt ģitāras solo iespēlējis Noels Galahers (Noel Gallagher) no «Oasis».

Sirreālo video, kurā popkorns sprāgst ārā no reāla vulkāna, režisēja jauni Izraēlas kino cilvēki Vania Heymann un Gal Muggia.

Albums jau šobrīd pārdots vairāk nekā 3,5 miljonu vienību.



 
Foto: Kadrs no video

DJ Shadow «The Mountain Will Fall»

24. jūnijā klajā nāks prominentā dīdžeja DJ Shadow (atminaties projektu U.N.C.L.E. no deviņdesmitajiem?) jeb īstajā vārdā Džoša Devisa (Josh Davis) jaunais albums «The Mountain Will Fall». Albuma tituldziesmai tapis kosmisks video, kurā astronauts lido izplatījumā, lēnām tuvojoties baltai gaismai.

Iepriekšējais dīdžeja albums «The Less You Know, the Better» klajā nāca 2011. gadā.

 
Foto: ekrānuzņēmums

Ought «Beautiful Blue Sky»

«How’s the family?/ How's your health been?/ Fancy seeing you here!» ar nelielu izmisuma, nolemtības piesitienu dzied, vairāk gan deklamē Monreālas grupas «Ought» solists Tims Dārsijs (Tim Darcy). Dziesma ņemta no pagājušā gada albuma «Sun Coming Down» un noteikti pelnījusi plašāku ievērību. Cerams, ka Bobija Makhjū video palīdzēs skaņdarbam rezonēt plašāk!

 
Toms Jorks
Toms Jorks Foto: ekrānuzņēmums

Radiohead «Daydreaming»

Simbolisks video. Oksfordas apvienības solists Toms Jorks (Thom Yorke) klipā atver 23 durvis - tieši tik gadus ilga viņa un partneres, divu kopīgu bērnu mātes Reičelas Ouenas (Rachel Owen) kopdzīve.

Klipa režisors filmu Boogie Nights, Magnolia, The Master un Inherent Vice režisors Paul Thomas Anderson.

Albums «A Moon Shaped Pool» seko 2011. gada platei «The King of Limbs» (skat. resursus), un tā ieraksts veikts Dienvidfrancijā, pārveidotā 19. gadsimta muižā «La Fabrique» (turpat, kur 2013. gadā ierakstījās Niks Keivs un «The Bad Seeds») ilggadējā producenta Naidžela Godriča (Nigel Godrich) virsvadībā.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Super Furry Animals «BingBong»

Velsiešu eksperimentālā britpopa apvienība «Super Furry Animals» šogad ir nolēmusi atgriezties ar jaunu mūziku. Grupas beidzamais ieraksts «Dark Days/Light Years» datējams ar 2009. gadu. Viens no pirmajiem jaunā muzikālā materiāla vēstnešiem ir singls un video ar sportisku ievirzi «BingBong» tīrā velsiešu mēlē.

Singls 12 collu vinilā tiks izdots 17. jūnijā.

 
Foto: ekrānuzņēmums

Adele «Send My Love»

Britu superzvaigzne Adele laidusi klajā jaunu singlu un video no sava dižpārdokļa «25» - «Send My Love (To Your New Lover)».

Klipā Adele redzama puķainā kleitā uz melna fona.

Klipu režisējis Patriks Doterss (Patrick Daughters).

Interesanti, ka pēdējā brīdī albumā šīs dziesmas nosaukums tika mainīts. «Send My Love (To Your Lover)» nosaukums sākotnēji bija «We Ain't Kids No More». Dziesmu producējis vairākkārt minētais zviedru producēšanas ģēnijs Makss Martins (Max Martin), un nav šaubu, ka šī dziesma, kas pulsē Adelei netipiskā viegli afrikāniskā ritmā, agri vai vēlu tiks izdota kā singls.

 
Foto: ekrānuzņēmums

Ariana Grande un Lil Wayne «Let Me Love You»

22 gadu vecā, bet vizuāli smalkā (viņas augums tikai 1,55 m) itāļu izcelsmes amerikāņu popzvaigzne un aktrise Ariana Grande nule laidusi klajā savu trešo studijas albumu «Dangerous Woman».

Video nav nekas specifisks. Galvenokārt Arianas uzdevums klipā - izskatīties un būt seksīgai. Klipa beigās pat sanāks flirtiņš ar reperi Lil Veinu (Lil Wayne).

 
Foto: Publicitātes foto

Iggy Pop «Sunday»

Pēdējos gados pankroka krusttēvs Igijs Pops (Iggy Pop) ir zaudējis gandrīz visus savas dzīves nozīmīgākos cilvēkus. Viņsaulē viens pēc otra devušies brāļi Eštoni, faktiski pieliekot punktu grupas «The Stooges» stāstam, un šā gada sākumā uz savu melno zvaigzni devies Popa draugs un sabiedrotais - Devids Bovijs. Palicis viens kā pirksts, 68 gadus vecais roka provokators sācis meklēt jaunus domubiedrus, kas ļautu viņam izkustēties no sasaluma. Un atradis!

Igijs (īstajā vārdā Džeimss Ņūels Osterbergs), nosūtot vēstuli ar dzejoļiem un pierakstiem, uzrunājis rudo modernā roka ķēniņu Džošu Homiju (Josh Homme, 42), kurš, būdams Popa daiļrades cienītājs, atsaucies un pēc īsas sarakstes un sazvanīšanās aicinājis leģendu uz savu studiju tuksnesīgajā Džošuatrī, Kalifornijā. Rezultātā tapis albums «Post Pop Depression».

Dziesmas «Sunday» klips ļauj faniem ielūkoties ieraksta tapšanas procesā un ne tikai.

 
Macklemore & Ryan Lewis
Macklemore & Ryan Lewis Foto: ekrānuzņēmums

Macklemore & Ryan Lewis un Idris Elba «Dance Off»

Repa dueta Macklemore & Ryan Lewis jaunais hits varētu kļūt par vienu no vasaras karstākajiem skaņdarbiem. Dziesmā un tās video «Dance Off» piedalās iespējamais nākamais Džeimss Bonds - aktieris Idriss Elba, kurš ar savu runāšanu mazliet atgādina slaveno Maikla Džeksona klipa «Thriller» estētiku.

 
Foto: kadrs no klipa

Mykki Blanco (ar. Woodkid) «High School Never Ends»

2014. gadā bez lāzeršova, īpašām skatuves gaismām un visādiem citiem tehniski sarežģītiem «production» elementiem par vienu no festivāla «LMT Summer Sound» lielākajiem pārsteigumiem sestdienas novakarē kļuva amerikāņu repera Mikija Blanko (Mykki Blanco) priekšnesums. Mākslinieka elektrizētā uzstāšanās - rāpšanās pa skatuves konstrukcijām, došanās pūlī pie skatītājiem, lai kristu selfiju kārotāju apskāvienos, neatstāja vienaldzīgu.

Neatstāj vienaldzīgu arī viņa jaunākā dziesma un video, kurā netrūkst drāmas, asiņu, seksa un vardarbības. Klipa darbība norisinās kādā Vācijas mazpilsētā un ir kvīra (queer) versija Romeo un Džuljetas stāstam.

Dziesma ir pirmais vēstnesis no gaidāmā jaunā albuma, kura nosaukums un izdošanas datums pagaidām nav zināmi.

Dziesmu producējis franču mākslinieks «Woodkid», kura balss dzirdama arī piedziedājumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu