Ziemassvētku zvaigznes kopšana

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Nereti mūsu mājokli Ziemassvētkos rotā pašu iegādāta vai dāvāta puansetija jeb Ziemassvētku zvaigzne. Tas ir ne tikai skaists, bet arī ļoti prasīgs augs.

Ziemassvētku zvaigznei jeb puansetijai ir ļoti neuzkrītoši ziedi. Viss skaistums ir auga lapās, kas atkarībā no šķirnes var būt no sarkaniem līdz baltiem toņiem.

Puansetija ir jānovieto gaišā vietā,

mēreni jālaista ar istabas temperatūras ūdeni, nevar pieļaut liekā mitruma uzkrāšanos.

Visvēlamākā temperatūra ir 18 grādi. Ļoti bīstams šim augam ir caurvējš, nepatīk arī sauss un silts gaiss.

Lai puansetija pēc iespējas ilgāk mūs priecētu, tā reizi nedēļā jāmēslo. Ja gadījumā augam sāk nobirt lapas vai ziedpumpuri, tā steidzami jānovieto mitrākā vietā. Var veikt arī lapu rasināšanu, bet tad jāuzmanās, lai nerastos kāda no sēnīšu infekcijām.

Vislabāk augu iegādāties krietni iepriekš, kamēr laukā nav mīnus grādi, citādi tā mūžs būs daudz īsāks.

Puansetiju var saglabāt arī pēc noziedēšanas.

Kad lapas ir nokritušas, puansetijai nogriež pusi no zarojuma, atstājot augu 15 cm augstumā, tad augu novieto vēsākā vietā 12-15 grādu temperatūrā un nelaista.

Kad parādās jaunie dzinumi, augu pārstāda universālajā zemē, atkal noliek 18 grādu temperatūrā un ik pēc 14 dienām mēslo, protams, atsākot laistīšanu un mitra gaisa uzturēšanu. Puansetijām ļoti nepatīk centrālapkure, kas ir gaisa sausuma vaininiece.

Puansetija ir jāuzmana no bruņutīm un tīklērcēm, kas parasti augam uzbrūk, ja telpā ir pārāk sauss gaiss. Savukārt pelēkā un sakņu puve šim augam rodas tad, ja gaiss ir par mitru un vēsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu