TVNET 2014. gada albums: 7. vieta - Jungle «Jungle»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tradicionālais TVNET Mūzika top10 veidots, gan ņemot vērā pasaules mūzikas kritiķu vērtējumus (tas piedod zināmu objektivitāti), gan manis paša subjektīvo skatījumu. Katru dienu līdz pat 31. decembrim publicēsim vienu no gada desmit labākajiem mūzikas albumiem. Šodien turpinām ar 7. vietu.

Jungle «Jungle»

(XL Recordings)

10/12

Ja jāizvēlas kāds no gada spilgtākajiem debijas ierakstiem, tad noteikti jāmin interesants, muzikāli krāsains un saturiski spēcīgi skanošs kolektīvs no Londonas «Jungle». Tā pamatā divi jaunekļi - Toms Makfarlands (Tom McFarland) un Džošs Loids Vatsons (Josh Lloyd-Watson), kas draudzējas jau no deviņu gadu vecuma. Paši viņi sevi šobrīd dēvē par «J» un «T», tādējādi liekot akcentu uz mūziku, nevis sevi.

Grupas debijas albums sākotnēji apvīts ar zināmu noslēpumainību - izdzirdot «Jungle» modernā soula, R&B mūziku, mūzikas un mūziķu izcelsme nemaz nebija tik viegli nosakāma. Tikai vēlāk, kad koncertos puiši prezentēja šo ierakstu ar pilnu dzīvo grupu («Mēs varētu izvilkt divus laptopus un uzstāties tā, taču mēs meklējam izaicinājumus,» viņi izteicās kādā intervijā), bija skaidri nolasāmas kolektīva astoņdesmito gadu Londonas popfanka saknes (tādas grupas kā «Imagination», «I-Level» vai «Fine Young Cannibals»).

Jungle «Jungle»
Jungle «Jungle» Foto: Publicitātes foto

Viengabalains, melodisks ieraksts, kas sakausē labāko no septiņdesmito gadu soula, astoņdesmito popa un mūsdienu modernā R&B.

Albums, starp citu, tika nominēts prestižajai «Mercury» balvai.

Izdošanas datums: 14.07.2014.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu