Nīls Jangs tomēr atļauj Trampam izmantot viņa dziesmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kanādiešu rokmūziķis Nīls Jangs (Neil Young) tomēr atļāvis ASV prezidenta amata kandidātam Donaldam Trampam priekšvēlēšanu kampaņā izmantot viņa dziesmu «Rockin’ in the Free World», vēsta britu laikraksts «The Guardian». Pagājušā gada jūnijā Jangs nopēla Trampu par skaņdarba izmantošanu. Taču tagad Jangs, kurš ir demokrātu kandidāta Bērnija Sandersa atbalstītājs, norādījis, ka tikai vēlējies, lai viņam iepriekš tiktu pajautāta atļauja.

«Viņam bija licence, lai to atskaņotu. Tā viņš teica, un es tam ticu,» sacīja Jangs. «Tāpēc man pret viņu nav iebildumu. Kad mūzika tiek izdota, jebkurš to var izmantot jebkādam mērķim. Taču, ja mākslinieks saka, ka viņam nav jautāta atļauja, un dziesmas izmantotājam tas kaut ko nozīmē, tas pārstās to atskaņot. Donaldam tas kaut ko nozīmē, jo viņš pārtrauca to darīt.»

«Tas, ka es paudu atbalstu Bērnijam Sandersam un ka [Tramps] neprasīja man atļauju izmantot «Rockin’ in the Free World», nenozīmē, ka viņš to nedrīkst darīt,» piebilda 70 gadus vecais Jangs.

«Donalds Tramps nebija ieguvis atļauju izmantot dziesmu «Rockin' In The Free World», lai paziņotu par kandidēšanu uz prezidenta amatu,» pērn tika norādīts Janga pārstāvju izdotā paziņojumā. «Kanādas pilsonis Nīls Jangs atbalsta Bērnija Sandersa kandidatūru ASV prezidenta amatam.»

Tramps vēlāk tviterī nopēla Janga dziesmu. «Nīla Janga dziesma «Rockin’ In The Free World» ir tikai viens no desmit skaņdarbiem, kas tika izmantots kā fona mūzika. Un man tā nemaz nepatika,» rakstīja Tramps.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu