Passion Pit "Chunk of Change EP" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Viens no gada interesantākajiem atklājumiem un, visticamāk, 2009. gada viens no top jaunumiem ir/būs Bostonas elektropopa kolektīvs "Passion Pit".

Passion Pit "Chunk of Change EP"  

(Frenchkiss Records)  

10/12

Pirms dažām dienām publicētajā BBC aptaujas "Sound of 2009" garajā sarakstā atrodams arī šā projekta vārds, ne brīdi nešaubos, ka Passion Pit galarezultātā arī iekļūs ikgadējā mūzikas kritiķu un industrijas darboņu Top10. Ja tas tā notiks, tad 2009. gadā par Passion Pit runās daudz... Pirmie soļi jau sperti - projekts parakstījis līgumu ar lielo izdevniecību "Columbia", un jau februārī šeit minētais EP ar lielu troksni (visticamāk) tiks izdots Apvienotajā Karalistē.

Passion Pit dzīvajos koncertos ir piecu cilvēku apvienība, taču radošo un studijas darbu veic viens cilvēks, kas būtībā arī ir Passion Pit - Maikls Angelakos (Michael Angelakos).

Passion Pit

Passion Pit skanējums, pavirši ieskicējot, sastāv no šādiem ingredientiem - Hot Chip, MGMT, LCD Soundsystem, Gang Gang Dance un Clap Your Heands Say Yeah.

Piemēram, ievadošais sešu minūšu garais "I''ve Got Your Number" (skat. audio) ir viegls disko ar plaukstiņu perkusiju, kuram pāri elegants Angelakosa falsets un nesošs analoga sintezatora basa motīvs. Savukārt "Smile Upon Me" varētu būt kāds neizdots The Postal Service skaņdarbs - dziesmas ritms un noskaņa ļoti atgādina šo Bena Gibarda (Ben Gibbard) un Džimija Tamborelo (Jimmy Tamborello) projektu.

Protams, lai iekarotu radioviļņus, ar sešu, septiņu minūšu gariem skaņdarbiem to izdarīt ir diezgan sarežģīti, tādēļ EP noslēgumā atrodams fantastiskais "Sleepyhead" (skat. video) - rakstnieka Džeka Keruaka balss sampls, Avalanches cienīgs smalks "burunduku" vokāls un MGMTisks sintezatora solo ar pamatīgu "glide" efektu.

Interesanti, ka šis EP sākotnēji iecerēts kā Valentīndienas dāvana Angelakosa draudzenei...

Izdošanas datums - 16.09.2008.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu