Latviešu īsfilmas izrādīs filmu festivālā Vācijā un Slovēnijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Filmu festivālā Vācijā un Slovēnijā demonstrēs latviešu režisoru veidotas īsfilmas, informēja Rīgas Starptautiskā filmu festivāla «2Annas» producente Lauma Gailīte. Pirmā programma tiks demonstrēta Berlīnē pasākumā «Latvija Flimmerzimmer». Filmas Berlīnē klātienē prezentēs trīs latviešu režisori Didzis Eglītis, Jurģis Krāsons un Astra Zoldnere.

Tāpat programmā tiks izrādīta Lizetes Murovskas animācija «Sēnītes. Man nav laika», Raita Ābeles un Laura Ābeles spēles īsfilma «Kastrāts kuilis», dāņu režisora Jona Banga Karlsena dokumentālā filma «Kaķi Rīgā» un Staņislava Tokalova spēles īsfilma «Mazliet ilgāk».

Jau vairāk nekā gadu «Flimmerzimmer» pasākumu cikls apvieno starptautiskus filmu veidotājus un neatkarīgā kino interesentus. Šī platforma filmu veidotājiem sniedz iespēju dzirdēt atsauksmes no publikas un filmu interesentiem, pastāstīt par topošajiem projektiem un veidot starptautisku sadarbību. Ar Latvijas programmu «Flimmerzimmer» šonedēļ sāk jaunu tradīciju piedāvāt konkrētas valsts fokusa seansus.

Turpinot Latvijas filmu prezentāciju ārvalstīs, nākamnedēļ Slovēnijā 12.starptautiskajā filmu festivālā «Kino Otok» tiks demonstrēta Baltijas īsfilmu programma, kas izcels piecu dažādu jauno filmu veidotāju rokrakstus. Programmā ir iekļautas divas latviešu spēles īsfilmas - brāļu Ābeles filma «Kastrāts kuilis» un Reiņa Spailes «Tukšās zemes ritmi».

Safety-Matches trailer from Didzis Eglitis on Vimeo.

Tāpat programmā divas eksperimentālas īsfilmas, kuras veidojuši Lietuvas un Igaunijas režisori, kā arī Lietuvas režisora Jūlija Sičiuna kinominiatūra «Mana mūža zivs», kas pagājušā gada festivālā «2Annas» ieguva labākās Baltijas filmas titulu.

Šā gada pavasaris Rīgas Starptautiskajam filmu festivālam «2Annas» ir bijis īpaši nozīmīgs, jo ikgadējais starptautiskais filmu konkurss piesaistījis rekordlielu pieteikumu skaitu - 2000 filmas no visas pasaules. Paralēli festivāla organizēšanai komanda aktīvi iesaistās dažādos Latvijas un Eiropas pasākumos.

flimmerzimmer.org/latvia

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu