TVNET gada albums: 5.vieta Ambrose Akinmusire

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām TVNET 2011.gada labāko albumu atskaiti. TVNET gada albumu 5.vietā džeza mūziķa - trompetista Embrouza Akinmuserī (Ambrose Akinmusire) spilgtais "Blue Note" ieraksts "When the Heart Emerges Glistening".

Džeza mūzikai TVNET slejās šogad veltīta salīdzinoši neliela uzmanība. Iemesli vairāki; viens no tiem - šis žanrs mūzikas cienītāju vidū ir ar elitāru nokrāsu un tā aktualitātēm seko (arī bez TVNETa palīdzības), visticamāk, vien daži simti interesentu (ceru, ka kļūdos). Tomēr gada izskaņā pieminēšu, manuprāt, dažus svarīgākos izdotos žanra ierakstus, starp kuriem, daudzu džeza ekspertu prāt, starmešu gaismā jāizceļ viens jauneklis - 29 gadus vecais Embrouzs Akinmuserī.

With Love by ambroseakinmusire

Novembrī klusu un bez lieka trokšņa jaunu plati izdevis norvēģu trompetists Nilss Peters Molvērs (Nils Petter Molvaer), šogad ar jauniem ierakstiem atzīmējušies arī Brenfords Marsaliss (Branford Marsalis), Čikāgas frīdžezisti ar Robu Mazureku priekšgalā "Starlicker", pianists Ārons Goldbergs (Aaron Goldberg), Čikāgas saksofoniste Matana Robertsa (Matana Roberts), izdevniecība "ECM" tradicionāli izdevusi vairākus džeza meistaru ierakstus (Marilyn Mazur, Marcin Wasilewski Trio, Charles Lloyd u.c.). Izdots saksofona leģendas Sonija Rolinsa (Sonny Rollins) "Road Shows, Vol. 2", Mailsa Deivisa būtlegs no 1967.gada un daudzi citi.

Vēl vairāki 2011.gada džeza ieraksti

Tomēr viens no spilgtākajiem ierakstiem džeza mūzikā nācis no Kalifornijas. Embrouzs Akinmuserī kopā ar savu kvintetu (detalizētāk skat. video) džeza mūzikas vidē sacēlis pamatīgu viļņošanos (pozitīvā ziņā) un bieži tiek pielīdzināts pašam Mailsam Deivisam (atvainojiet par šo klišeju).

Ambrose Akinmusire biogrāfija

Ambrose Akinmusire

Ambrose Akinmusire "When the Heart Emerges Glistening"
Ambrose Akinmusire "When the Heart Emerges Glistening" Foto: Publicitātes foto

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu