Sanderss pieprasījis balsu pārskaitīšanu Kentuki priekšvēlēšanās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV senators Bērnijs Sanderss otrdien pieprasījis balsu pārskaitīšanu Kentuki demokrātu priekšvēlēšanās, kurās viņš saskaņā ar neoficiālajiem rezultātiem par mata tiesu zaudējis bijušajai pirmajai lēdijai Hilarija Klintonei.

Kentuki štata vēlēšanu padomes publicētie neoficiālie rezultāti liecina, ka par Klintoni savu balsi atdevuši 212 550 vēlētāji, bet par Sandersu - 210 626. Atšķirība ir mazāka par 2000 balsu.

Sanderss ar prasību pārskaitīt balsis vērsies pie Kentuki valsts sekretāres Elisones Lunderganas Graimsas, kura atbalsta Klintoni un par Sandersa prasību paziņoja tviterī.

Viņa pavēstīja, ka balsis tiks pārskaitītas ceturtdien, lai pārliecinātos, ka tās tiešām ir saskaitītas pareizi.

Telekanāla CNN aplēses liecina, ka Klintonei šobrīd ir 2301 delegāta atbalsts.

Lai iegūtu demokrātu partijas nomināciju, kandidātam ir jāsaņem 2382 delegātu atbalsts. To vidū ir arī 516 tā sauktie superdelegāti, partijas vēlētas amatpersonas, kas partijas konventā var balsot pēc saviem ieskatiem.

Sanders, kurš uzvarējis trijās no četrām pēdējām priekšvēlēšanām, uzskata, ka priekšvēlēšanas pat varētu pabeigt kā pirmais, ja runa ir par parastajiem delegātiem.

Abiem kandidātiem vēl jācīnās par aptuveni 930 delegātiem, tostarp par 546 Kalifornijas priekšvēlēšanās 7.jūnijā.

Aptaujas liecina, ka Kalifornijas štatā Klintone pārspēj Sandersu par 9,5 procentpunktiem.

Maz ticams, ka balsu pārskaitīšana Kentuki mainīs priekšvēlēšanu gaitu, kurā Klintone izvirzījusies vadībā, tomēr Sandersam tas varētu būt psiholoģisks stimuls un attaisnojums palikt vēlēšanu sacensībās līdz beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu