Nacionālajā bibliotēkā atklās Aleksejam Apīnim veltītu izstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 27. maijā, plkst. 17 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 5. stāva izstāžu zālē tiks atklāta izstāde «Zinātnieks». Tā veltīta grāmatniecības un literatūras vēsturniekam Aleksejam Apīnim (1926-2004). Izstādes atklāšanā tiks atvērts arī izdevums A.Apīņa dzīves un darba piemiņai. Izstāde apskatāma līdz 30. novembrim LNB darba laikā. Ieeja bez maksas.

Izstādes «Zinātnieks» centrā ir A. Apīņa monogrāfijas «Latviešu grāmatniecība no pirmsākumiem līdz 19. gadsimta beigām» tapšana un izdošana. Tā atsedz grāmatas tapšanas gaitu: materiālu vākšanu, manuskripta izstrādi un publicēšanu pēc septiņus gadus ilga redakcijas procesa apgādā «Liesma». Vienlaikus izstāde atspoguļo to pretestību, kādu domai nākas piedzīvot ideoloģizētā sabiedrībā, kur liegta jebkāda radoša izpausme, kas neiekļaujas varas pārstāvju definētajos priekšstatos par to, kas atļauts un kas ne.

Aleksejs Apīnis ir bijis ilggadējs LNB darbinieks, viņa profesionalitāte un zinātniskās domas kritēriji būtiski ietekmēja bibliotēkas intelektuālo gaisotni. Pirmkārt, viņa vārds saistās ar ieguldījumu LNB Reto grāmatu un rokrakstu nodaļas izveidē un tās vadību laikposmā no 1951. līdz 1986. gadam. Apīnis licis pamatus arī Letonikas krājuma saglabāšanai un attīstībai.

Skats pa Reto grāmatu un rokrakstu nodaļas logu Jēkaba ielā 6/8. R X A 300, 135
Skats pa Reto grāmatu un rokrakstu nodaļas logu Jēkaba ielā 6/8. R X A 300, 135 Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu