Labdarības maratona «Dod pieci» laikā saziedoti 64 550 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Līdz labdarības maratona «Dod pieci» noslēgumam plkst.17 saziedoti 64 550 eiro, liecina informācija «Ziedot.lv» mājaslapā.

Kā pastāstīja «Ziedot.lv» vadītāja Rūta Dimanta, cilvēku atsaucība ir liela un emocionālais gandarījums ir pacilājošs.

Pēc Dimantas domām, labdarības maratons «Dod pieci!» ir izdevies, jo izdevusies ir tā galvenā ideja - jauniešu radio kā sabiedriskais medijs pildījis ne vien izklaidējošu funkciju, bet arī kalpojis kā sociālu problēmu aktualizētājs. «Jaunieši pamanīja seniorus, viņu problēmas un bija gatavi ar viņiem dalīties,» izteicās «Ziedot.lv» vadītāja.

Viņa stāstīja, ka sirmgalvji sūta sveicienus visiem ziedotājiem un uzsver, ka Latvijas Radio 5-«Pieci.lv» ir viņu sabiedrotais.

Kā pastāstīja Dimanta, sākotnēji bija plānots iepriecināt 5207 Latvijas nabadzīgos un vientuļos sirmgalvjus, taču,

tā kā ziedotāji bijuši ļoti atsaucīgi, Ziemassvētku paciņas, kurās būs medus, kafija un dažādi našķi, saņems lielāks skaits sirmgalvju.

Tāpat Dimanta uzsvēra, ka pēc maratona beigām joprojām ir iespējams ziedot akcijas mērķim - iepriecināt Latvijas vientuļos sirmgalvjus. Sirmgalvji saņems dāvanu paciņas desmit eiro vērtībā, kā arī turpmāk saziedotā nauda tiks izlietota šādam pašam mērķim, jo

pēc akcijas sākšanās ir saņemti vēl pieteikumi no labdarības organizācijām par citiem sirmgalvjiem, kurus svētkos apdāvināt.

Atbildot uz jautājumu, vai nākotnē arī plānotas šādas akcijas, Dimanta norādīja, ka nākamgad ļoti priecātos organizēt vēl šādas vai cita formāta akcijas.

Savukārt Latvijas Radio 5 - «Pieci.lv» vadītājs Kārlis Dagilis pastāstīja, ka akcijā iesaistījušies aptuveni 3000 ziedotāju un labdarības maratona laikā tikušas atskaņotas vairāk nekā 2000 dziesmas. Ziedotās summas bijušas dažādas - pārsvarā gan pieci, desmit vai 15 eiro, taču bijis arī pietiekami daudz tādu, kas labdarībai atvēlējuši lielākas summas.

Apjomīgākais ziedojums bijis 555 eiro, un tie tikuši atvēlēti par Raimonda Paula un Jāņa Petera dziesmas «Manai dzimtenei» atskaņošanu.

Dagilis norādīja, ka seniori arī turpmāk būs Latvijas Radio 5 - «Pieci.lv» uzmanības lokā. «Patlaban vēl nav skaidrs, kādā formātā šī akcija turpināsies nākamajos gados, taču mēs kā jauniešu radio gribam turpināt šo paaudžu satuvināšanu,» izteicās Dagilis. Viņš pastāstīja, ka ar katru gadu varētu šo akciju paplašināt, labdarību izvēršot ne tikai kā naudas ziedošanu, bet arī kā cita veida iepriecināšanu, piemēram, aizvedot kādu senioru uz koncertu, teātri, hokeja spēli utt.

«Ziedot.lv» mājaslapā publicētā informācija liecina, ka Latvijā vecuma pensiju saņem 473 000 pensionāru, no kuriem

nabadzības riskam ir pakļauta vairāk nekā trešdaļa jeb 122 000 sirmgalvju.

Savukārt 27 389 vecuma pensijas saņēmēji Latvijā ir spiesti iztikt tikai ar minimālo pensiju, kas nepārsniedz 142,29 eiro.

Sadarbībā ar 49 Latvijas labdarības organizācijām «Ziedot.lv» šogad vēlas iepriecināt 5 207 vientuļos sirmgalvjus visā Latvijā, dāvinot svētku paciņu desmit eiro vērtībā.

Jau ziņots, ka labdarības maratons «Dod pieci!» tika sākts trešdien, 17.decembrī. Tas norisinājās pie tirdzniecības centra «Origo» un ilga 144 stundas jeb līdz šodienai, 23.decembrim. Centrālās dzelzceļa stacijas laukumā bija novietota īpaša radio studija, no kuras sešas diennaktis bez pārtraukuma dīdžeji atskaņoja par ziedojumiem pasūtītās dziesmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu