Audi Sport quattro varētu pārdot par pusmiljonu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RM Auctions

Izsoļu nama RM Auctions piedāvājumā nupat parādījies automobilis, par ko sapņo ne viens vien Audi un rallijsporta fans - ekskluzīvais astoņdesmito gadu sākuma Sport quattro.

RM Auctions interneta vietnē publicētajā automobiļa aprakstā minēts, ka tas ir viens no retajiem tik labi saglabātajiem Audi Sport quattro eksemplāriem. 1984.gadā ražotajam auto līdz šim ir bijuši tikai divi saimnieki un tie kopīgiem spēkiem ir nobraukuši tikai 8300 kilometrus. Kā cenu koridors, kurā izsoļu nama eksperti cer pārdot reto eksponātu, tiek minēti 350 līdz 475 tūkstoši ASV dolāru (286 līdz 388 tūkstoši eiro), ziņo Motor.ru.

Izsoļu nama pārstāvji atzīmē, ka baltais Sport quattro ir rūpīgi pārbaudīts Audi oficiālajā servisā Fērfīldā, Konektikutas štatā. Viens no iepriekšējiem mašīnas īpašniekiem bijis japāņu izcelsmes amerikānis, kas nodarbojas ar Ferrari kolekcionēšanu - Jošikuni Okamoto. Otra īpašnieka vārds netiek atklāts. Nav arī zināms, kas ir automobiļa pārdevējs.

Kā zināms, Audi Sport quattro tika sagatavots uz tā dēvētā urquattro bāzes, lai varētu veikt B grupas rallija mašīnas homologāciju. Šai nolūkā oriģinālās quattro kupejas riteņu bāze tika samazināta par 32 centimetriem, bet zem motora pārsega tika uzstādīts 2,1 litra piecu cilindru turbodzinējs ar 306 zirgspēkiem. Lieki piebilst, ka tie caur piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu tika pievadīti pastāvīgās pilnpiedziņas sistēmai.

Kopumā Audi izlaida 224 Sport quattro eksemplārus un katrs no tiem maksāja astronomisku summu - 203 850 vācu markas.

Iespējams, tuvākajā laikā Audi klāstā atgriezīsies Sport quattro vārds, jo, piemēram, pērn Frankfurtes auto šovā Ingolštates uzņēmums prezentēja analogas koncepcijas auto - gabarītu ziņā kompaktu, ar pilnpiedziņu un ļoti spēcīgu jaudas agregātu kompleksu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu