Asociācija: arī nākamgad būs piesardzība jaunu auto iegādē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas iedzīvotāji arī nākamgad būs piesardzīgi jaunu automašīnu iegādē, prognozēja Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs.

«Iespējams, ka dažādas akcijas un atlaides palīdzēs pieņemt lēmumu par automašīnu iegādi. Tomēr es domāju, ka privātpersonas būs piesardzīgas arī turpmāk,» sacīja Kulbergs.

Viņš norādīja, ka nākamajā gadā saglabāsies nestabilitāte, jo tādā lielā tirgū kā Krievija pašlaik valda haoss, tostarp būtiski ir sarucis rubļa kurss, un šāda situācija rada paniku arī auto ražotājiem, jo līdz šim, ja Eiropā valdīja stagnācija, Krievija bija tirgus, kur bija laba izaugsme, bet tagad auto ražotājiem nāksies meklēt variantus, kur kompensēt kritumu Krievijā.

«Tādēļ no vienas puses būs nestabilitāte, bet no otras puses auto ražotāji un tirgotāji burtiski cīnīsies par katru pircēju un konkurence starp zīmoliem un to piedāvājumiem būs ļoti sīva,» teica Kulbergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu