Francijas lidostās streiko drošības kontrolieri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas lidostās streiko drošības kontrolieri, pieprasot lielākas algas. Atcelti vai kavējas neskaitāmi reisi.

Bažās par to, ka gaidāmie Ziemassvētki streika dēļ var izvērsties par murgu tūkstošiem ceļotāju, sarunās ar drošības kontrolieriem iesaistīsies valdības pārstāvji, otrdien vēstīja LNT ziņas.

Šarla de Golla lidostas drošības kontrolieri Parīzē streikojot jau piekto dienu. Viņiem pievienojošies arī kolēģi vēl vairākās lielākajās Francijas lidostās.

Drošības kontrolieru dīkstāve radījusi milzīgas pasažieru rindas lidostās un reisu aizkavēšanos. Dažām aviokompānijām, nespējot nodrošināt pasažieru pārbaudi, nācies pat plānotos lidojumus atcelt pavisam.

Francijas lidostās ir nodarbināti aptuveni 10 tūkstoši drošības kontrolieru. Viņu alga svārstās no 1100 līdz 1600 eiro mēnesī.

Streikotāji norāda, ka viņus neapmierina ne tikai zemās algas vien. Ieviešot arvien jaunus pretterorisma pasākumus, būtiski pasliktinājušies drošības kontrolieru darba apstākļi.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu