TVNET gada albums: 6.vieta AraabMUZIK

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām TVNET 2011.gada labāko albumu atskaiti. Rokmūzikas ("The Vaccines"), eksperimentālās elektronikas (Nicolas Jaar), indīfolka (Beirut) un hiphopa ("Shabazz Palaces") albumiem seko 6.vietas ieguvējs - ieraksts, kurā saplūst popmūzikas, hiphopa un tehno pasaules - AraabMUZIK "Electronic Dream".

Esam labi pazīstami ar dažādiem ģitāras, vijoles, saksofona u.tml. tradicionālu instrumentu virtuoziem, tomēr līdz ar jaunu tehnoloģiju ienākšanu mūzikā radušies jaunā mūzikas laikmeta virtuozi. Viens no tādiem - bungmašīnas pavēlnieks Abrahams Orelana jeb producents "AraabMUZIK".

Araab Muzik Streetz Tonight by araabMUZIK

Savā debijas albumā jauneklis apvieno popsīgas deju mūzikas dekorācijas ar smagnējiem hiphopa bītiem, kas tiek izvilināti no MPC (Music Production Center) bungmašīnas (vienlaikus arī samplera).

Ja analizētu atsevišķi tikai izmantotos samplus, tad daudzi no tiem, visticamāk, dzirdēti tikai kādās 1990.gadu skolas disenēs un paši par sevi nav izturējuši laika un kvalitātes testu. Piemēram, vācu elektroniskās mūzikas dueta "Jam & Spoon" 1993.gada "Right in the Night" oriģināla sampls ievada plates trešo skaņdarbu "Golden Touch", līdz pēc dažām sekundēm tam pārveļas pāri smags hiphopa bīts. Līdzīgi būvētas arī citas kompozīcijas. "Streetz Tonight" samplē 2008.gada dīdžeja Kaskade hitu "4 am" (skat. audio). Skaņdarbā "Free Spirit" dzirdams 1996.gada "Future Breeze" deju mūzikas hits "Why Don't You Dance With Me" utt.

"AraabMUZIK" šiem piemirstajiem 1990.gadu tehno un eirodensa paraugiem iedevis jaunu dzīvību,

atklājot katra parauga labās īpašības (melodiju, kādu sintezatora motīvu) un noslēpdams novecojušos aranžējumus.

www.araabmuzikmvp.com

AraabMUZIK "Electronic Dream"
AraabMUZIK "Electronic Dream" Foto: Publicitātes foto

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu