Latvijai šogad trešais fināls pasaules čempionātos sporta dejās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar Rīgā notikušajā Pasaules čempionātā sporta dejās Junioru II grupai (14-15 g.) Standartdeju (ST) programmā 59 pāru konkurencē 4.vietu izcīnīja Latvijas čempioni Romāns Dobrecovs un Marija Dolgopolova, nodrošinot Latvijai trešo finālu šogad pasaules čempionātos, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis. Par uzvarētājiem kļuva Krievijas dejotāji Pāvels Zaharenko un Marija Davidova

Sestdien vēlu vakarā skatītāju piepildītajā Starptautiskā izstāžu centrā Ķīpsalā noslēdzās otrā sacensību diena Aigara Svara rīkotajam 33.Starptautiskajam sporta deju festivālam «Baltic Grand prix», kur galvenais notikums bija pasaules čempionāts Junioriem II ST dejās.

Foto: Publicitātes foto

Skatītāju atbalstīti rēzeknietis Romāns Dobrecovs un daugavpiliete Marija Dolgopolova nodejoja teicami, parādot arī labu fizisko sagatavotību, un pēc trīs gadu pārtraukuma ieveda Latviju finālā Junioriem II ST dejās. Kaut arī līdz bronzas medaļai pietrūka tikai viens punkts, iegūtā 4.vieta ir lielisks panākums mūsu dejotājiem, kuri bija pusfinālā un ieguva 10.vietu pasaules čempionātā 10 deju programmā oktobrī Spānijā.

Otrs mūsu pāris – rēzeknietis Dāvis Rauza un rīdziniece Melisa Bessonova, kuri labākus rezultātus sasniedz Latīņamerikas deju programmā, iekļuva otrajā kārtā un ieņēma 36.vietu.

Par uzvaru cīnījās abi Krievijas pāri, no kuriem šoreiz pārāki izrādījās un pirmo vietu ieguva valsts vicečempioni Pāvels Zaharenko un Marija Davidova, atstājot pirmo pāri Maksimu Pugačovu un Kiru Oksas otrajā vietā. Bronzas medaļas ieguva Kaspers Čajka un Olīvija Drozdza no Polijas.

Pasaules čempionāti Junioriem notiek kopš 1997.gada, un Krievijai pieder īpašs rekords, jo ir vienīgā valsts, kas ST dejās visus šos 18 gadus ir bijusi pārstāvēta finālā. Lietuvai tas ir izdevies 11 reizes, Latvijai septiņas, bet igauņi finālā junioriem ST dejās ir iekļuvuši piecas reizes.

Oktobra beigās Rīgā mūsu valsts pāri pasaules čempionātā labāko vidū iekļuva pieaugušo un arī jauniešu (16-18 g.) grupā 10 deju programmā, tā kā R.Dobrecova un M.Dolgopolovas panākums ir trešais fināls Latvijai sporta dejās tik veiksmīgajā 2014. gadā.

Šodien noslēdzošajā Starptautiskā sporta deju festivāla «Baltic Grand Prix» dienā galvenie notikumi būs profesionāļu «Super Grand Prix» ST dejās un Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīrs pieaugušo grupai Latīņamerikas dejās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu