Klintone atsakās piedalīties pēdējās debatēs ar Sandersu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, kas ir galvenā pretendente izvirzīšanai par ASV prezidenta vēlēšanu kandidātu no Demokrātu partijas, pirmdien noraidīja uzaicinājumu piedalīties pēdējās priekšvēlēšanu kampaņas debatēs ar viņas sāncensi - kreiso demokrātu senatoru no Vermontas štata Bērniju Sandersu, paziņoja Klintones priekšvēlēšanu kampaņas personāls.

«Mēs esam noraidījuši [telekanāla] «Fox News» uzaicinājumu piedalīties debatēs Kalifornijā,» paziņoja Klintones preses sekretāre Dženifera Palmjeri. Viņa piebilda, ka Klintone tā vietā koncentrēsies uz kampaņu pret vienīgo pretendentu izvirzīšanai par prezidenta vēlēšanu kandidātu no Republikāņu partijas - miljardieri Donaldu Trampu.

«Mēs uzskatām, ka Hilarijas Klintones laiks tiek labāk izlietots, piedaloties kampaņā un tieši tiekoties ar vēlētājiem Kalifornijā

un gatavojoties vispārējai vēlēšanu kampaņai» novembrī, piebilda Palmjeri.

Sanderss pagājušo trešdien piekrita debatēm Kalifornijas štatā - vienā no sešiem štatiem, kuros 7.jūnijā paredzētas potenciāli izšķirošas priekšvēlēšanas.

Sanderss pirmdien atbildēja uz Klintones lēmumu nepiedalīties debatēs, paziņojot, ka viņš ir «vīlies, bet nav pārsteigts par Klintones nevēlēšanos debatēt pirms lielākajām un svarīgākajām priekšvēlēšanām prezidenta kandidātu nominēšanas procesā».

«Demokrātija un respekts pret Kalifornijas vēlētājiem vedina domāt, ka tās būtu spraigas debates, kurās vēlētāji varētu izlemt, kura [pretendenta] idejas viņi atbalsta,» piebilda Sanderss.

Lai gan Klintone ir praktiski nodrošinājusi savu nomināciju prezidenta vēlēšanām no Demokrātu partijas,

Sanderss noraidījis aicinājumus izstāties no priekšvēlēšanu kampaņas

un uzskata, ka viņam vēl ir iespēja tikt nominētam.

«Klintonei nevajadzētu tik pašpaļāvīgi domāt, ka viņa noteikti uzvarēs.

Pēdējo nedēļu laikā cilvēki [priekšvēlēšanās] Indianā, Rietumvirdžīnijā un Oregonā ir vedinājuši domāt citādi,» paziņoja Sanderss.

Jaunā sabiedriskās domas aptaujā, kuras rezultātus pirmdien paziņoja Losandželosas vietējā raidkompānija KABC, 57% aptaujāto Kalifornijā atbalstīja Klintoni, bet 39% - Sandersu.

«Fox News» viceprezidents Bils Samons paziņoja, ka telekanāls ir «vīlies» par Klintones lēmumu noraidīt uzaicinājumu, sevišķi ņemot vērā, ka priekšvēlēšanu kampaņa turpinās un viņa iepriekš bija piekritusi pēdējām debatēm pirms Kalifornijas priekšvēlēšanām.

Klintones un Sandersa kampaņas februārī piekrita sarīkot vēl četras debates, no kurām pēdējās notiktu maijā Kalifornijā.

Līdz šim ir notikušas trīs debates.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu