Peugeot Baltic atskats uz svarīgākajiem notikumiem gada pēdējā ceturksnī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peugeot

Peugeot Baltic atskatās uz gada pēdējā ceturkšņa svarīgākajiem notikumiem Latvijā un pasaules mērogā.

  • Lietuvieši – vidi saudzējošas braukšanas sacensību uzvarētāji
  • Jaunā 508 cena izdevīgāka par iepriekšējo
  • Vācijas kvalitātes ziņojumā pirmā vieta 508 modelim
  • Eiropā un Āzijā palielinājies pārdoto Peugeot automobiļu skaits
  • Jaunas, sportiskas GT Line versijas
  • Sainsam Dakaras rallijā Peugeot automobilis
  • 2015. gada jaunie Peugeot modeļi
  • Par vidi saudzējošas braukšanas sacensību uzvarētājiem kļuva lietuvieši

Rudenī rīkotajās Peugeot Eco Cup sacensībās uzvarēja Lietuvas ekipāža, 2229 km garajā ceļojumā no Rīgas līdz Parīzei patērējot vidēji tikai 3,8 litrus degvielas uz simts kilometriem. Otro vietu ieguva Igaunijas, Latvijas un Lietuvas līdzjutēju trijnieks, bet trešo – Igaunijas ekipāža – Veino Laisārs un Argo Verks. Var piezīmēt, ka Peugeot 308 SW 2.0 HDi ekipāža, kurā brauca arī Ingars Tenis no TVNET, ceļu līdz Parīzei veica, vidēji patērējot 4,9 litrus degvielas uz 100 kilometriem. Tiesa, rezultāts varēja būt krietni labāks, ja vien ekipāža pusceļā, kad tika sasniegti 4,1 l/100 km, nesāktu bažīties par laika deficītu un nepadotos Vācijas autobāņu vilinājumam.

Jaunā 508 cena izdevīgāka par iepriekšējo

Jaunais Parīzes automobiļu izstādes dalībnieks Peugeot 508 jau pēc nedēļas bija pieejams Latvijā. Spēkrata bāzes cena ir 18 950 eiro, un tas ir nedaudz lētāks par savu priekšgājēju – 508 SW universāļu cenas bāzes cena ir 19 950 eiro.

Vācijas kvalitātes ziņojumā pirmā vieta 508 modelim

No viena līdz trīs gadus vecu automobiļu kategorijā Vācijas tehniskās uzraudzības biedrība (GTÜ) Peugeot 508 nosauca par kvalitatīvāko vidējās klases automobili, pabīdot malā Škoda Superb un Mercedes C-klasi. GTÜ ziņojums ir sagatavots, pamatojoties uz apmēram 240 modeļu četru miljonu tehnisko apskašu rezultātiem.

Eiropā un Āzijā palielinājies pārdoto Peugeot automobiļu skaits

Trešajā ceturksnī Peugeot tirdzniecības rādītāji pieauga kā Eiropā, tā arī Āzijā, austošās saules zemēs sasniedzot 55%, Eiropā – 10,6%. Pasaules mērogā trešajā ceturksnī Peugeot automobiļu pārdošana palielinājās par 7,2%.

Jaunas sportiskas GT Line versijas

Jaunajā GT Line sērijā sportisku un vīrišķīgu izskatu ir ieguvuši 508 un 308 modeļi, kas Latvijas tirgū būs pieejami jau nākamā gada sākumā. Ja GT sērijai ir raksturīgs jaudīgs dzinējs, GTi sērijai – papildus tam sportiskāks aprīkojums un iestatījumi, tad GT Line versija atšķiras ar uzkrītošām detaļām un sportisku dizainu.

Sainsam Dakaras rallijā Peugeot automobilis

Janvārī Dakaras rallijā pēc divdesmit piecu gadu pārtraukuma atkal piedalīsies Peugeot komanda. Dienvidamerikas ceļus mēros trīs dīzeļdzinēja Peugeot 2008 DKR ar divkārtējo WRC uzvarētāju Carlosu Sainsu, vienpadsmitkārtējo Dakaras rallija uzvarētāju automobiļu un motociklu klasē Stefanu Peteranselu un pieckārtējo Dakaras rallija uzvarētāju motociklu klasē Sirilu Desprē pie stūres.

2015. gada jaunie Peugeot modeļi

Nākamā gada sākumā tirgū parādīsies 308 GT, 508 RXH un pilnīgi jaunā GT Line sērija, kas pieejama RCZ, 308 un 508 modeļiem. Vasarā pievienosies jauna izskata 208, kā arī Partner vieglā automobiļa un vieglā transporta automobiļa versija. Gada beigās jau esošie modeļi tiks papilināti ar 308Gti.

Gada laikā nomainīsies dzinēju izvēle, jo rudenī paredzēts pāriet uz jaunā piesārņojumu emisijas standarta EURO 6 prasībām atbilstošiem motoriem. Pavasarī sedans un universālis 308 iegūs jauna dzinēja un pārnesumkārbas kombināciju 1.6 BlueHDi 120hp EAT6. Pavasarī jaunus 1.6 BlueHDi 120hp EAT6 dzinējus saņems 3008/5008, bet rudenī jaunu dzinēju 1.6 BlueHDi 120hp EAT6 – 508 modelis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu