Krēms brulē

FOTO: Publicitātes foto

Nepieciešams

  • Olas – 4 gab.
  • Saldais krējums - 500 ml
  • Cukurs – 1 ēdamk.
  • Vaniļas pūdercukurs - 2 ēdamk.
  • Cukurs karamelizēšanai – 3 ēdamk.=

Dekorēšanai

  • Svaigas ogas – 4 saujas
  • Svaigās piparmētru lapiņas – pēc izvēles

Pagatavošana

1. Uzsildi saldo krējumu

2. Atdali olu baltumu no dzeltenumiem

3. Metāla bļodā saputo dzeltenumus ar cukuru un vaniļas pūdercukuru, pievieno saldo krējumu un samaisi

4. Bļodu liec ūdens peldē, maisi, līdz masa ir iebiezinājusies.

5. Masu lej karstumizturīgos trauciņos, kārto dziļā pannā vai cepamtraukā

6. Tajā lej silto ūdeni, lai trauciņi būtu apņemti līdz pusei.

7. Cep 160 grādu temperatūrā 15 – 20 minūtes.

8. Kad krēms izcepies, atdzesē to 10 minūtes

9. Gatavo cukura karameli:

• sakarsē pannu, noklāj to ar 3 ēdamkarotēm cukura, izkausē

• kad cukurs izkusis, lej to uz cepamā papīra, izlīdzini plānā kārtā

• lauz cukura plāksnīti gabaliņos un kārto uz krēma, dekorē ar svaigām ogām un piparmētru lapiņām

10. Pirms pasniegšanas liec krēmu brulē ledusskapī atdzesēties

Autors - Normunds Baranovskis, «Aikāgaršo» šefpavārs

Uz augšu