Ēriks Kleptons par Bīberu un iespējamo atvadīšanos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no visu laiku labākajiem un ietekmīgākajiem ģitāristiem, leģendārais dziedātājs un dziesmu autors Ēriks Kleptons (Eric Clapton) laidis klajā jaunu mūzikas albumu «I Still Do», kurā iekļāvis gan paša sacerētas, gan citu autoru komponētas dziesmas. Intervijā izdevumam «Billboard» viņš atklāj arī šo to interesantu par savām meitām, kuras ir vecumā no 11 līdz 14 gadiem.

71 gadu vecā Kleptona trīs meitas nav īpaši lielā sajūsmā par tēta blūza skaņuplatēm, bet viņas vairāk jūsmo par Džastina Bībera mūziku.

«Es pieņemu, ka biju mazliet sarūgtināts, kad dzirdēju meitas par viņu runājam,» viņš atklāj. «Līdz noklausījos Bībera ierakstus. Tur ir kaut kāds saturs apakšā tomēr.»

Tiesa, Kleptona faniem nav jāsatraucas. Ar vecmeistaru viss ir kārtībā. Jaunajā platē Ēriks ieskaņojis blūzmeņa Roberta Džonsona («Stones In My Passway»), Boba Dilana («I Dreamed I Saw St. Augustine»), Dž.Dž. Keila (JJ Cale) dziesmas, kā arī iekļāvis divas jaunas paša sacerētas - «Spiral» un «Catch the Blues».

Albumā Kleptons pēc ilgāka pārtraukuma atkal sadarbojies ar ierakstu producentu Glinu Džonsu (Glyn Johns), kurš pirms 40 gadiem bija producējis mūziķa albumu «Slowhand».

Vienā no dziesmām «I Will Be There» dzirdama kāda Angelo Mysterioso balss, kas ir «bītla» Džordža Harisona savulaik izmantots pseidonīms. Taču Kleptons noliedz, ka ierakstā dzirdama Harisona balss. Viņš arī neatklāj, kas ir iedziedājis šo dziesmu.

Izklausās, ka tas ir Eds Šīrans...

Albuma pēdējā dziesma ir Bilijas Holidejas savulaik dziedātā «I'll Be Seeing You», kas izklausās kā atvadīšanās no klausītājiem.

«Tā ir viena no tām lietām, kas mani vajā,» intervijā saka Kleptons, kuru ļoti ietekmēja Dž.Dž. Keila un B.B. Kinga došanās mūžībā. «Man patīk šī dziesma un sentiments. Ja nu gadījumā es vairs neko neierakstīšu, tas ir labs atvadu skaņdarbs.»

Atgādinām, ka pirms trim gadiem Kleptons uzstājās Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu