Sporta deju konkursā «Baltic Grand Prix» labākais Latvijas deju pāris iegūst titulētu vietu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

No 19. Līdz 21. decembrim Ķīpsalas hallē norisinājās Starptautiskais 33.sporta deju festivāls «Baltic Grand prix», kurā piedalījās sportisti no visas Eiropas. Dejotājiem bija iespēja sevi pierādīt gan standarta deju, gan latīņamerikāņu deju kategorijās.

Sporta deju konkurss «Baltic Grand Prix» norisinājās veselas trīs dienas, jo tajās piedalījās vairāk kā 700 dejotāji no 30 dažādām pasaules valstīm. Dejotāji centās pierādīt savu meistarību dažādās dejās un izpelnīties kādu no prestižajiem tituliem.

Festivāls «Baltic Grand Prix» ir svētki ne tikai dejotājiem, bet arī skatītājiem, kā jau pirms Ziemassvētkiem, arī sacensību noformējums atgādināja svētkiem un sniedza svētku noskaņu.

Svētku noskaņa, protams, nespēja nekādā veidā apturēt dejotāju sacensību garu un kaislību uz deju un vēlmi būt labākajiem.

Sacensību starplaikos viesus izklaidēja pasaulē godalgoti deju pāri, kuri izpildīja Argentīnas tango un Boogie Woogie deju.

«Baltic Grand Prix» ir vienīgās sacensības Latvijā, kurās muzikālo pavadījumu sniedz dzīvā izpildījumā. Šogad – «Dave Benton & Perfect Band» no Igaunijas.

Foto: Nauris Garkaklis

Latvijas dejotāji iekļuva ikvienas kategorijas finālā, bet diemžēl lielākā daļa palika piektajā vai sestajā vietā, toties Latvijas labākais Latīņamerikas deju pāris Viktorija Puhovika un Marts Smolko ierindojās godpilnajā otrajā vietā.

Pārim dejojot skatītāji aplaudēja un sauca ovācijas visu finālu deju laiku, tas dejotājos radīja vēl lielāku smaidu un enerģiju dejot cik labi vien iespējams.

Pāris kopā dejo jau piecus gadus un pasaules mēroga tabulā vairāk kā 3000 pāru konkurencē ieņem devīto vietu.

Pēdējo fināla deju un apbalvošanas ceremoniju skatītāji pavadīja stāvot kājās, tādā veidā izrādot cieņu dejotājiem un aplaudējot.

Pasākumu apmeklēja arī ierakstu kompānijas «Mic Rec» pārstāve Elita Mīlgrāve, kā arī skaistuma konkursu rīkotāja Liene Skulme, kura ieradās, lai atbalstītu savu brāli, kurš sacensībās piedalījās senioru grupā un ieguva sesto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu