Sāks biļešu tirdzniecību uz vērienīgo lieluzvedumu «No zobena saule lēca»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Otrdien, 24.maijā, plkst.12.00 sāksies biļešu tirdzniecība uz vērienīgo dejas un dziesmu lieluzvedumu «No zobena saule lēca», kas norisināsies saulgriežos, 21.jūnijā, plkst. 22.00 Kocēnu novada Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos.

Biļetes varēs iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas: stāvvietas 7 eiro; sēdvietas 10, 12 un 15 eiro. Bērniem līdz sešu gadu vecumam (ieskaitot) ieeja bez maksas - ar nosacījumu, ka bērns neaizņem atsevišķu sēdvietu.

Neikenkalna dabas koncertzālē, kas izceļ Dikļu kā Dziesmu svētku šūpuļa kultūrvēsturisko nozīmi, režisora Uģa Brikmaņa izrādes stāstu Agra Daņiļeviča horeogrāfijā krāšņā un aizraujošā uzvedumā paudīs aptuveni 1500 dalībnieku - Vidzemes kori un deju ansambļi, bungu un dūdu grupa «Auļi», RTU vīru koris «Gaudeamus», etnomūziķi Zane Šmite, Ivars Cinkuss, Kristīne Ādmine, Liene Brence, Leanne Barbo.

Lieluzvedumu 2010. un 2013. gadā bija iespējams vērot Ķīpsalas hallē Rīgā, bet šogad izrādi iespaidīgāku darīs norises vieta - Neikenkalna dabas koncertzāle, ļaujot ikvienam klātesošajam izjust apkārtējās vides burvību, īpašo Saulgriežu noskaņu dabā un tautas vienotību. Neikenkalna dabas koncertzāle ir Latvijā vēl nebijis projekts. Tā ir veidota atšķirīgi no līdz šim pierastām šāda veida estrādēm. Vietas unikālās akustiskās īpašības veidotas ar ūdens spoguli, koka konstrukcijām, esošiem parka stādījumiem, terasēm un nogāzēm, kas ļaus apmeklētājiem pilnībā izbaudīt vērienīgā lieluzveduma krāšņumu un skanējumu. Pasākuma apmeklētājiem jāņem vērā, ka biļešu cenu atšķirības veido arī dabas koncertzāles izvietojums un turpat augošie koki, kas bagātina iespaidīgo apkārtni, tāpēc skatītāju sēdvietu zonējums un cenas ir diferencētas atkarībā no skatuves pārredzamības.

Lieluzvedumu «No zobena saule lēca» organizē Kocēnu novada dome. Uzvedumu veido profesionāla komanda: horeogrāfs Agris Daņiļēvičs; režisors Uģis Brikmanis; muzikālie vadītāji Ilze Grunte un Kaspars Bārbals, mūzikas aranžējumi korim - Ivars Cinkuss, mūzika - bungu un dūdu grupa «Auļi», tērpu māksliniece Evija Dāboliņa. Projekta producents Edžus Arums (biedrība «TDA Katvari»).

Izrādes tapšanā iesaistījušies gan pieaugušo, gan bērnu un jauniešu kolektīvi no Rīgas un Valmieras, Kocēnu, Burtnieku, Rūjienas, Beverīnas, Naukšēnu, Mazsalacas un Smiltenes novada.

Dejas un dziesmu lieluzvedums «No zobena saule lēca» ir unikāla ne tikai vērienīgā dalībnieku skaita, bet arī vēstījuma un formas dēļ. Tajā mītisks stāsts par seno baltu dzīvi atspoguļots dejā, rituālos, dziesmās un scenogrāfiskos simbolos. Izrādes veidotāji radījuši būtisku kultūras vērtību, kas atspoguļo tautas zināšanu bagātību un dzīves gudrību. Deju horeogrāfija, iespaidīgais dalībnieku skaits, spēcīgā «Auļu» mūzika ļaus emocionāli uzrunāt ikvienu skatītāju, radot spilgtu pārdzīvojumu un raisot patriotiskas jūtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu