TVNET gada albums: 8. vieta Beirut

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām TVNET 2011.gada labāko albumu atskaiti. Trešdienas 10.vietai - debitantiem britu ģitārmūzikā "The Vaccines" un vakardienas 9.vietai - elektroniskās mūzikas māksliniekam Nikolasam Džaram (Nicolas Jaar) - šodien seko Zeks Kondons (Zach Condon) jeb projekts "Beirut" ar lielisko "The Rip Tide".

"Mazāk Balkānu, mazāk Meksikas, mazāk franču šansona - vairāk popmūzikas!" tā par "Beirut" jauno plati "The Rip Tide" šogad rakstīju albuma apskatā.

Beirut - East Harlem by Revolver USA

Lai arī šis ieraksts nav šogad atrodams dažādu mūzikas izdevumu pirmajās vietās, tas, TVNET Mūzika prāt, ir spožs popmūzikas un tautas mūzikas elementu kokteilis. Pēc vairāku gadu meklējumiem "eksotiskajos" tautas mūzikas apcirkņos (Balkānu mūzika, franču šansons) Zeks Kondons šogad destilējis pats savu skaņu.

Pats mūziķis intervijās atzinis, ka viņa fani jau sākuši ironizēt: "Kuras valsts ietekme būs nākamajā albumā?" Šoreiz viņš centies noslīpēt pats savu rokrakstu. Lai to izdarītu, aizmucis no lielpilsētas, kas, viņaprāt, nav ļāvusi pienācīgi koncentrēties komponēšanai. 2010.gada rudenī

viņš sakravāja mantiņas savā vecajā "Saab", paķēra līdzi drauga bīglu, lai nebūtu garlaicīgi, un noīrēja kādu koka mājiņu ārpus pilsētas.

No rīta viņš skaldījis malku, lai uzvārītu rīta kafiju, pa dienu niekojies ar golfa bumbiņu mētāšanu un paralēli slīpējis pats savu muzikālo rokrakstu.

Rezultāts? Viens no gada labākajiem albumiem!

Beirut "The Rip Tide"
Beirut "The Rip Tide" Foto: Publicitātes foto

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu