Timmas un Bērziņa rezultatīvā spēle neglābj «Zeņit» no zaudējuma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa rezultatīvais sniegums piektdien neglāba Sanktpēterburgas «Zeņit» komandu no zaudējuma VTB Vienotās līgas pusfināla sērijas otrajā mačā pret citu Krievijas klubu Kazaņas «Unics», latviešu pārstāvētajai komandai nokļūstot viena zaudējuma attālumā no neveiksmes visā sērijā.

Timma guva 23, bet Bērziņš 14 punktus, taču «Zeņit» cieta neveiksmi izbraukumā ar rezultātu 91:97 (21:25, 15:20, 32:22, 23:30), pusfināla sērijā līdz trim uzvarām nokļūstot iedzinējos ar 0-2.

Šosezon par labāko Latvijas basketbolistu Vienotajā līgā atzītais Timma spēlēja 33 minūtes un 40 sekundes, kas bija lielākais laiks viesu komandas rindās. Viņš trāpīja sešus no 12 divpunktu metieniem, trīs no desmit tālmetieniem un divus no pieciem soda metieniem, kļūdams par rezultatīvāko «Zeņit» komandā. No spēles Timma izdarīja 22 metienus, metot ar 40% precizitāti.

Tāpat Latvijas basketbolists izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja četras personiskās piezīmes un izprovocēja piecus pretinieku pārkāpumus.

Tikmēr Bērziņš nospēlēja 20 minūtes un 53 sekundes, trāpot visus piecus divpunktu metienus un četrus no četriem soda metieniem, bet aizmetot garām abus tālmetienus. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva trīs kļūdas, bloķēja vienu metienu, spēli beidza priekšlaicīgi ar picām personiskajām piezīmēm un septiņas reizes uz pārkāpumu izprovocēja pretiniekus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Kīts Lengfords, bet Hoakims Koloms iemeta par punktu mazāk. «Zeņit» komandā otrs rezultatīvākais pēc Timmas bija Zeibians Daudels, kurš sameta 16 punktus.

«Zeņit» pēc puslaika bija iedzinējos ar 36:45, tomēr trešajā ceturtdaļā spēja atspēlēties un izvirzīties vadībā ar 68:67. Pēdējais spēles nogrieznis aizrotēja līdzīgā cīņā, tomēr beigās pārāki bija «Unics» basketbolisti. Pēdējā spēles minūtē Timma netrāpīja divus tālmetienus, kā arī pirms tam iemeta tikai vienu no diviem soda metieniem. Tiesa, pirms tam viņš ar trīspunktu metienu 100 sekundes pirms pamatlaika beigām samazināja rezultātu līdz trīs punktiem (86:89).

Sērijas trešā spēle pirmdien notiks Sanktpēterburgā. Jau ziņots, ka šī dueļa pirmajā mačā trešdien «Unics» izcīnīja uzvaru ar 94:93.

Otrā Vienotās līgas pusfināla duelī šī gada ULEB Eirolīgas čempioni Maskavas CSKA ceturtdien ar 86:83 uzvarēja Maskavas apgabala «Himki», sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0.

Kā zināms, Vienotās līgas ceturtdaļfināla sērijā «Zeņit» līdz trim panākumiem ar 3-0 pārspēja Saratovas «Avtodor», bet Timma šajās spēlēs izcēlās ar vidēji 27,3 punktiem mačā, tiekot nosaukts par izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla vērtīgāko basketbolistu.

Jau vēstīts, ka Latvijas čempioni «VEF Rīga» ar regulārajā turnīrā izcīnītām 11 uzvarām 30 mačos palika 11.vietā kopvērtējumā un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacentās 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīja divu apļu turnīru. Izslēgšanas turnīrā iekļuva astoņas labākās vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu