«Lightning» ar Gudļevski rezervē panāk izlīdzinājumu konferences finālsērijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien tika pieteikts Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijas mačam, kurā Tampabejas «Lightning» komanda izcīnīja uzvaru un panāca izlīdzinājumu sērijā.

Aizvadītajā mačā pagājušās sezonas līgas fināliste «Lightning» ar rezultātu 4:3 (2:0, 2:0, 0:3) savā laukumā piekāpās Pitsburgas «Penguins» vienībai, sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-2.

Gudļevskis šajā mačā bija rezerves vārtsargs aiz krieva Andreja Vasiļevska, kurš spēja tikt galā ar 35 no 38 pretinieku metieniem un tika nosaukts par dueļa trešo spožāko zvaigzni.

Pirmajos divos periodos «Lightning» hokejisti izvirzījās vadībā ar 4:0 - pa reizei izcēlās Raiens Kelehens, Andrejs Šustrs, Džonatans Druēns un Tailers Džonsons.

Turpinājumā «Penguins» veica vārtsargu maiņu un Meta Mareja vietā laukumā izgāja Marks Andrē Flerī, kurš smadzeņu satricinājuma dēļ nebija spēlējis kopš 31.marta. Viņš palika nepārspēts, atvairot visus septiņus metienus, turklāt «Penguins» spēja atspēlēt trīs vārtus, precīzi metot Filam Keselam, Jevgēņijam Malkinam un Krisam Kunicam.

«Pirmos divus periodus aizvadījām tiešām labi,» stāstīja «Lightning» zviedru aizsargs Viktors Hedmans. «Trešā trešdaļa bija nedaudz nervoza, tomēr nav nozīmes kā guvām uzvaru.»

Vasiļevskis 13 no pretinieku metieniem atvairīja trešajā periodā, kad «Penguins» izmisīgi centās atspēlēties.

Jau ziņots, ka «Lightning» pamatvārtsargs Bens Bišops sērijas pirmā mača pirmajā periodā iedzīvojās savainojumā. Turpinājumā viņa vietā vārtos stājās Vasiļevskis, palīdzot komandai izcīnīt uzvaru ar 3:1, bet Gudļevskis tika pieteikts mačam kā rezerves vārtsargs.

Nākamajās divās spēlēs «Lightning» zaudēja, bet tagad atkal tikusi pie panākuma.

«Lighnting» vēsta, ka Bišopa trauma nav nopietna un viņš «kuru katru dienu» varētu atgriezties ierindā, tomēr, kā jau Stenlija kausa izcīņā ierasts, plašāk vārtsarga savainojums netiek komentēts.

Austrumu konferences sērijas piektā spēle svētdien paredzēta «Penguins» laukumā.

Jau ziņots, ka Rietumu konferences finālsērijā pašlaik Sanhosē «Sharks» ar rezultātu 2-1 ir vadībā pret Sentluisas «Blues».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu