Njeve ar solo finišu uzvar «Giro d'Italia» 13.posmā; kopvērtējumā par līderi kļūst Amadors

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LUK BENIES / AFP

Spānijas riteņbraucējs Mikels Njeve piektdien ar solo finišu uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena «Giro d'Italia» 13.posmā, savukārt par kopvērtējuma līderi kļuva Andrejs Amadors no Kostarikas.

170 kilometrus garā posma finišu «Sky» komandu pārstāvošais Njeve sasniedza vienatnē, tuvāko sekotāju itāli Džovanni Viskonti no «Movistar» apsteidzot par 43 sekundēm.

Trešais aizvadītajā posmā finišēja «Astana» komandas braucējs itālis Vinčenco Nibali, kurš no uzvarētāja kopā ar lielo grupu atpalika minūti un 17 sekundes.

Savukārt par kopvērtējuma līderi kļuvis «Movistar» braucējs Amadors, kurš bija otrais pirms 13.posma, kurā viņš ieņēma 15.vietu.

Tikmēr uz otro pozīciju kopvērtējumā atkāpies Luksemburgas sportists Bobs Jungelss no «Etixx - Quick Step» vienības, kurš 13.posmā ieņēma 17.pozīciju un tagad jaunajam līderim zaudē 26 sekundes.

No piektās uz trešo pozīciju kopvērtējumā pakāpies Nibali, kurš līderim zaudē 41 sekundi, bet vēl divas sekundes atpaliek ceturtajā vietā esošais spānis Alehandro Valverde («Movistar»).

Pērn «Giro d'Italia» triumfēja spānis Alverto Kontadors no «Tinkoff», bet Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no IAM vienības ierindojās 161.pozīcijā. Šogad neviens no Latvijas sportistiem Itālijas tūrē nepiedalās.

«Giro d'Italia» velobrauciens šogad norisinās 99.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu