Jaunajā Ģertrūdes baznīcā izskanēs viens no sirsnīgākajiem Ziemassvētku koncertiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā plkst. 19.00 izskanēs pirmais Ziemassvētku lielkoncerts «Gods Dievam augstībā», kuru organizē BJC «Rīgas Skolēnu pils» meiteņu kamerkoris «Tonika». Koncertā skanēs gan visiem zināmas, līdzi dziedamas Ziemassvētku melodijas, gan arī A.Vivaldi «Gloria» ērģeļu pavadījumā, savienojot divu laikmetu mūziku. Koncertā līdzās korim «Tonika» uzstāsies arī Daumants Kalniņš, kā arī instrumentālā grupa Māra Vitkus vadībā.

Koncerts «Gods Dievam augstībā» ļaus baudīt ne tikai skaistu mūziku, bet arī brīnišķīgo baznīcas atmosfēru, pirmajai koncerta daļai skanot no trešā balkona, korim izpildot baroka laikmeta diždarbu «Gloria», pie ērģelēm izcilais ērģelnieks Aivars Kalējs. Koncerta otrajā daļā atgriezīsimies tuvāk mūsdienām un kopā līksmosim un priecāsimies par skaistākajām Ziemassvētku melodijām. Koncerta īpašais viesis Daumants Kalniņš kopā ar kori izpildīs pasaulē plaši pazīstamas melodijas, kā «White Christmas», «Little Drummer boy» u.c.

Koncerts tiks papildināts ar īpaši veidotiem stāstiem, iedvesmojoties no Jura Rubeņa atziņām, tie liks aizdomāties ikvienam skatītājam - lielam vai mazam- par to, kādā pasaulē dzīvojam, kādu to redzam un veidojam. Mana un Tava pasaule, tā ir mūsu pasaule.

21.decembrī, Ceturtajā adventē, plkst. 18.00 notiks otrais «Gods Dievam augstībā» koncerts Rīgas Mārtiņa ev. lut. baznīcā. Būsim svētkos kopā - ar mūziku, pozitīvām emocijām un patiesu svētku sajūtu.

Biļetes - «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv, tās būs iespējams iegādāties arī koncerta norises vietās (ierobežotā daudzumā).

Koncerti notiek ar «Rīgas domes» atbalstu. Paldies arī labajiem draugiem no «Radio Skonto», «JCDecaux», «Zaļā bāze», žurnāla «IR», BJC «Rīgas Skolēnu pils», «LAIDAVAS», www.muzikaspasaule.lv un «Advert media».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu