Apelācijas tiesa noraida Dreimanes palīga prasību pret advokātu Vonsoviču

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Arī Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja bijušās Valsts kancelejas (VK) direktores Elitas Dreimanes palīga Ivara Mēkona prasību pret advokātu Romualdu Vonsoviču par nepatiesu ziņu atsaukšanu.

Motivēts tiesas nolēmums būs pieejams 3.jūnijā. Mēkonam uzdots maksāt Vonsovičam aptuveni 1000 eiro lielos ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus.

Mēkons prasībā tiesai norāda, ka Vonsovičs pērn pavasarī vērsās pie toreizējās premjerministres Laimdotas Straujumas (V) ar nepatiesas ziņas saturošu vēstuli, kurā būtiski kritizējis toreizējās VK direktores Dreimanes darbību, kā arī apmelojošā un pazemojošā veidā raksturojis Mēkonu. Šajā vēstulē iekļautais tieši skarot Mēkona personiskās īpašības, profesionalitāti un reputāciju.

Jau ziņots, ka Dreimane iesūdzēja advokātu Vonsoviču tiesā par viņas goda un cieņas aizskaršanu ar «apmelojumiem, kas pausti vēstulē Ministru prezidentei». Pēc Dreimanes domām, jebkuri apgalvojumi par amatpersonām ir vērtējami nopietni, tādēļ šādus apgalvojumus izteikušai personai ir jāuzņemas atbildība par saviem izteikumiem.

Vonsoviča vēstule tapa laikā, kad Dreimanei tika anulēta pielaide valsts noslēpumam, tāpēc viņai amatu nācās atstāt, taču viņa ilgāku laiku konfliktēja ar atbildīgajām iestādēm, atsakoties doties uz tām.

Vonsovičs vēstulē premjerministrei rakstīja, ka viņu neapmierina Dreimanes sistemātiskā un ilgstoši apzinātā rīcība, kas, pēc viņa domām, grāva Latvijas valsts prestižu. Vēstulē advokāts pauda, ka Valsts kancelejas direktores rīcība valstij, strīdoties ar tiesībsargājošajām iestādēm, var radīt nevēlamas sekas.

Iepriekš Vonsovičs aģentūrai LETA skaidroja, ka galvenais iemesls, kāpēc tapa viņa - pilsoņa un jurista - iesniegums Straujumai, bijušas bažas par Dreimanes darbībām, kuru rezultātā iespējamas Latvijas valstij nelabvēlīgas sekas potenciālajās tiesvedībās. Vonsovičs norādīja, ka, sagatavojot jebkādu dokumentu, vienmēr izvērtē, vai dokumentā ietvertās pārdomas nesatur godu un cieņu aizskarošu, patiesībai neatbilstošu informāciju. «Iesniegums Ministru prezidentei nebija izņēmums,» uzsvēra Vonsovičs.

Vonsovičs vērsās tiesā pret bijušo Valsts kancelejas vadītāju saistībā ar viņa vēstules Ministru prezidentei nopludināšanu. Tomēr Valsts kanceleja un advokāts panāca izlīgumu šajā strīdā.

Dreimane un Mēkons Valsts kancelejā šobrīd vairs nestrādā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu