Iznācis jauns žurnāls «Vēstures Vadoņi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sērijā Lilit Bibliotēka iznācis jauns vēstures tematikai veltīts bukazīns jeb žurnālgrāmata «Vēstures Vadoņi». Biezais un bagātīgi ilustrētais izdevums stāsta par dažādu laikmetu un tautu vadoņiem, kuri atstājuši neizdzēšamas pēdas pasaules vēsturē. Decembrī tas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā un atsevišķās grāmatnīcās.

16 miljoniem mūsdienu vīriešu ir Čingishana gēni, jo savas valdīšanas laikā mongoļu hans masveidā izvaroja iekaroto zemju sievietes.

Ēģiptes valdniece Kleopatra nebūt nebija tāda skaistule, kā viņu atveido Holivudas filmās, – patiesībā viņai, visticamāk, bija gludi skūta galva.

Gajs Jūlijs Cēzars ceļu uz varas virsotnēm bruģēja ar kukuļu palīdzību, kas viņu noveda uz bankrota sliekšņa.

Pretēji vēlākajos gadsimtos kultivētajam tēlam Maķedonijas Aleksandrs patiesībā bija ļoti asinskārs iekarotājs, kurš dusmu lēkmē varēja pavēlēt nogalināt tūkstošiem cilvēku.

Pirmais izcilais sava tēla veidotājs pasaules vēsturē bija Ēģiptes faraons Ramzess II, kurš pēc sevis atstāja ne tikai 140 bērnus, bet arī neskaitāmus sev veltītus arhitektūras pieminekļus un slavas dziesmas.

Džons Kenedijs ASV prezidenta vēlēšanās uzvarēja, pateicoties televīzijai, tā aizsākot jaunu laikmetu polittehnoloģiju mākslā.

Kārļa Ulmaņa vadonības kults valdīja ne tikai Latvijas valsts trīsdesmito gadu politikā, bet arī tūrisma nozarē, jo katrā viesnīcā bija jāizvieto prezidenta portrets un viņa runu citāti.

Tā ir tikai neliela daļa no faktiem, kas atrodami žurnālā «Vēstures Vadoņi». Šis ir pirmais tāda veida izdevums Latvijā, kurā tik koncentrētā veidā un visaptveroši aplūkota konkrētu personu loma vēstures gaitā. Divu desmitu izcilu cilvēku biogrāfija, dižākie darbi, laikmeta raksturojums, attēli un kartes – tas viss vienā žurnālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu