Igaunijas pirmā lēdija Ieva Ilvesa rudenī laidīs pasaulē bērnu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook/Herkki-Erich Merila

Igaunijas pirmā lēdija Ieva Ilvesa rudenī laidīs pasaulē bērnu, liecina Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa ieraksts sociālajā tīklā «Facebook».

«Dārgie draugi, mēs ar Ievu priecājamies dalīties jaunumos, ka rudenī mūsu ģimenē gaidāms pieaugums. Kritiskie mēneši ir pagājuši, un mēs priecājamies apstiprināt jaunumus plašākai publikai,» raksta Ilvess.

Igaunijas prezidents norāda, ka bērna piedzimšana plānota pēc viņa amata termiņa beigām, tādēļ tā būs privāta ģimenes lieta.

Jau vēstīts, ka 2.janvārī ceremonijā Hallistes baznīcā, Igaunijas Vīlandes apriņķī, tika noslēgta Ilvesa un Latvijas ierēdnes Kupces laulība. Pēc kāzām Kupce pieņēma vīra uzvārdu.

Ilvess, kurš pagājušā gada pavasarī šķīra laulību ar savu otro sievu Evelīnu Ilvesu, ar Kupci saderinājās novembra vidū.

38 gadus vecā Ilvesa ir Latvijas Aizsardzības ministrijas Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļas vadītāja. Viņa ir strādājusi dažādās institūcijās ārlietu un drošības politikas jomā Latvijā un NATO, pievēršoties drošības, demokrātijas un cilvēktiesību jautājumiem. 2012.gadā viņa absolvēja profesionālās pilnveides programmu Džonsa Hopkinsa universitātē Vašingtonā un pēc atgriešanās Latvijā bija Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra padomniece. Viņa arī koordinēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra («StratCom») izveidi Rīgā.

1952.gadā dzimušais Ilvess un 1968.gadā dzimusī Evelīna Inta-Lambota, kas pēc laulībām pieņēma uzvārdu Ilvesa, apprecējās 2004.gadā - gadu pēc savas meitas nākšanas pasaulē. Abiem tā bija otrā laulība. Ilvesam no pirmās laulības ar amerikāņu psiholoģi Meriju Buloku ir 1987.gadā dzimis dēls Lūkass Kristjans un meita Jūlija, kas dzimusi 1992.gadā.

Ilvesa amata termiņš beigsies oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu