ANO ģenerālsekretārs apmeklēs Ebolas vīrusa skartās valstis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns šonedēļ apmeklēs Ebolas vīrusa skartās valstis Rietumāfrikā, lai pievērstu uzmanību šīs slimības radītajai veselības krīzei, paziņoja ANO amatpersonas.

ANO vadītājs apmeklēs Libēriju, Sjerraleoni, Gvineju un Mali.

Saskaņā ar ANO Pasaules veselības organizācijas (WHO) datiem Ebolas vīrusa epidēmijā, kas sākās pērnā gada decembrī Rietumāfrikā, līdz 14.decembrim ir inficējušies pavisam 18 581 cilvēks astoņās valstīs, no kuriem 7240 miruši.

Ebolas vīrusa visvairāk skartajās valstīs Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē miruši 7225 cilvēki. Sjerraleonē no 8356 inficētajiem miruši 2417, Libērijā no 7797 inficētajiem miruši 3290, bet Gvinejā, kur pērnā gada decembrī sākās šī epidēmija, miruši 1518 no 2394 inficētajiem.

Vēl trīs valstīs Ebolas vīrusa izraisīto nāves gadījumu skaits nav mainījies - seši Mali, viens ASV un astoņi Nigērijā. Spānijā un Senegālā līdz šim ir konstatēts pa vienam infekcijas gadījumam, bet neviens nāves gadījums.

Epidēmija ir plašākā kopš 1976.gada, kad pirmo reizi Ebolas vīruss tika konstatēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu