Ceturtajā adventē Vecrīgā tiks svinēti ziemas saulgrieži un gaidāms Ziemassvētku vecītis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

18. decembrī Rīgas Jaunās Sv.Ģertrūdes baznīcas velves pieskandinās kamerkora «Tonika» meiteņu balsis. Koncertā «Gods Dievam augstībā» dziedās arī Daumants Kalniņš, Zanda Babkina, Laila Lineja, un Sniedze Kaņepe.

Ceturtās adventes nedēļā turpinās garīgās mūzikas koncerti Rīgas dievnamos.

Piektdien, 19.decembrī, jau devīto gadu pēc kārtas jauktais koris «Medera» ar īpašu labdarības koncertu «Sirdis gaida» ieskandēs Ziemassvētkus Sv.Pestītāja Anglikāņu baznīcā, kurā skanēs garīgie skaņdarbi korim, savukārt Latvijas Universitātes Lielajā aulā kamerkora «Ave Sol» un Vidzemes kamerorķestra izpildījumā izskanēs Johana Sebastiana Baha «Ziemassvētku oratorija». Uz šo koncertu ielūgumi saņemami Rīgas Kongresu nama «Biļešu paradīzes» kasēs.

Sestdien, 20.decembrī plkst.17.00 klausītāji aicināti uz īpašu Ziemassvētku laika koncertu baroka noskaņās Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā, bet plkst.18.00 Rīgas Jēzus evaņģēliski luteriskajā baznīcā Rīgas kamerkoris «Vox animae» kopā ar videomākslinieci Zani Raudiņu radīs īpašu Ziemassvētku laika pusnakts pasauli. Uz koncertu Latvijas Baptistu draudžu savienības ēkā aicina sieviešu koris «Dzintars» un Rīgas Tehniskās universitātes koris «Gaudeamus» diriģentu Airas Birziņas un Ivara Cinkusa vadībā.

Ar koncertu 21.decembrī plkst.14.00 Rīgas Lutera baznīcā noslēgsies Adventa mūzikas svētki Rīgā. Koncertā piedalīsies visi koncertu cikla dalībnieki - Ieva Akuratere, Kārlis Kazāks, Silvija Silava, Vilnis Punka, Haralds Sīmanis un Arnis Miltiņš. Savukārt pasaules skaistākās Ziemassvētku dziesmas Evitas Zālītes un Kaspara Zemīša izpildījumā skanēs koncertā 21.decembrī plkst.18.00 Rīgas Sv.Pētera baznīcā. Īpašs koncerts svētdienas vakarā notiks kinoteātra «Splendid Palace» Lielajā zālē, kur kamerkora «Austrums» dziedātāju balsis savīsies ar latviešu kokles un tādu eksotisku instrumentu kā tabla, tampūra un sārods skaņām.

21. decembra vakarā folkloras kopas aicina svinēt ziemas saulgriežus, piedaloties kopīgā bluķa vilkšanas rituālā Vecrīgā.

Jau tradicionāli šajā vakarā tiks dziedāts, dejots, iets rotaļās, kā arī svinību noslēgumā notiks bluķa - simboliska ļaunuma sadedzināšana. Ķekatnieki ar bluķi šogad no sešiem vakarā dosies pa maršrutu Rātslaukums - Kungu iela - Grēcinieku iela - Audēju iela - Vaļņu iela - Kaļķu iela - Līvu laukums - Amatu iela - Šķūņu iela - Doma laukums - Jauniela - Krāmu iela - Jaunavu iela - Rātslaukums.

Tuvojoties Ziemassvētkiem, īpaši padomāts par pasākumiem bērniem un skolēniem. 17.decembrī plkst.18.30, 21.decembrī plkst.12.00 un plkst.15.00 Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» bērni tiek gaidīti koncertuzvedumā «Gribas drusku pablēņoties Ziemassvētkos «Ziemeļblāzmā»». Tajā piedalīsies Rīgas Doma Kora skolas meiteņu koris «Tiara» diriģentes Airas Birziņas vadībā. Pēc koncerta mazos apmeklētājus gaidīs Ziemassvētku vecītis, aicinot kopīgi iet rotaļās. Ieeja pasākumā bez maksas.

20.decembrī plkst.12.00 Rīgas kultūras un atpūtas centrā «Imanta» notiks muzikāls Ziemassvētku uzvedums bērniem «Vai Pūcītei aste ziedēs?». Uzvedumā piedalīsies Pupuķis, Pūcīte un Vārna, līdz ar viņiem dažādos meža iemītnieku tēlos iejutīsies deju studijas «Mazais Andžiņš» dalībnieki un bērnu vokālā ansambļa «Tu un Es» dziedātāji. Ieejas maksa pasākumā EUR 4.00, biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā, kā arī norises vietā pirms pasākuma.

Muzikāls uzvedums «Punktiņa un Strīpiņa Ziemassvētku ceļojums» 20.decembrī plkst.11.00 un 14.00 notiks VEF kultūras pilī. Bērnus gaida rotaļas ar Ziemassvētku vecīti un tikšanās ar ansambli «Rīgas pantonīma», deju grupu «Ritms», cirka studiju «Jaunība», vokālo ansambli «Momo» un folkloras kopu «Rija». Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs.

21.decembrī plkst.13.00 Kultūras un tautas mākslas centrā «Ritums» norisināsies Ziemassvētku koncerts bērniem un vecākiem «Trīspadsmitais sniedziņš». Koncertprogrammā varēs dzirdēt Ērika Eglīša oriģinālmūziku, pie klavierēm pats autors. Ieeja bez maksas.

Kultūras programmu Ceturtajā adventē piedāvā arī Rīgas Ziemassvētku tirdziņi, kas notiek Doma laukumā, Esplanādē, Līvu laukumā un Rātes pasāžā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu