Andželīna Džolija un Džonijs Deps kļūst par mīļākajiem (49)

Mārtiņš Otto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Floriana Henkela von Donnersmaka (Florian Henckel von Donnersmarck) režisētais jaunums "Tūrists" (The Tourist) apvieno divus pasaulē ļoti iemīļotus aktierus, proti Andželīnu Džoliju (Angelina Jolie) un Džoniju Depu (Johnny Depp).

Vai filma ir lieliska? Nē. Vai ir vērts skatīties? Jā!

Apraksts: Frenks Tupelo, amerikānis ar salauztu sirdi, apceļo Eiropu, izbaudot impulsīvu ceļojumu un mēģinot apārstēt mīlas cirstās brūces. Viņa ceļu krusto apburoša sieviete, un tālāk abi dodas kopā. Parīze, Venēcija un kaisle - ko gan vēl vairāk Frenks varētu vēlēties. Taču romantika kļūst par fonu visai spraigiem notikumiem, kādus viņš līdz šim redzējis tikai televīzijā. Abi ceļotāji tiek iesaistīti nāvējošā spēlē, kurā viens ir kaķis, bet otrs - pele.

Foto: publicitātes

Pārdomas: Iespējams, ja šī filma mums tiktu rādīta pirms pārdesmit gadiem, tas būtu mežonīgs pārsteigums un mīlestība no pirmā acu uzmetiena. Šodien diemžēl šis sižets šķiet novecojis un nesagādā ne pārsteigumus, ne prieku, ne intrigas. Viss šķiet pārlieku paredzams no filmas paša sākuma līdz beigām. Šķiet, ka vienīgais filmu veidotāju trumpis, uz ko cerēja un kas arī filmai nes reālus panākumus,  ir aktieru trio -

iemīļotais Džonijs Deps, skaistule Andželīna Džolija un vecais labais aģenta 007 aktieris Timotijs Daltons (Timothy Dalton).

Aktieru komandu papildina brīnišķīgie Venēcijas kadri, un, lūk, šī ir filma, uz kuru skatītāji skrien kā bites uz medu visā pasaulē.

Pamatstāsts ir dzirdēts un diez vai kādam liksies īpaši oriģināls. Depa atveidotais Frenks Tupelo (Frank Tupelo) dodas ceļojumā pa Eiropu, lai izbaudītu skaistus skatus un aizmirstos, bet negaidot satiek vilcienā skaistuli, kura tam pievērš pamatīgu uzmanību. Venēcijā to ceļi atkal krustojas, un pavisam netīšām viņu notur par kādu citu un tas kāds cits ir parādā valdībai 775 miljonus dolāru nesamaksātos nodokļos... Diemžēl šo ļaundari un parādnieku neviens nav īsti redzējis, un tiek pieļauts, ka, iespējams, ar plastisko operāciju palīdzību viņš savu izskatu ir mainījis.

Ar Džoniju Depu viss kārtībā, savā elementā, gan smieklīgs, gan nopietns, īsāk sakot - pārliecinošs. Andželīna Džolija diemžēl nav tik lieliska.

Nedaudz skumji, bet šķiet, kopš Klinta Īstvuda (Clint Eastwood) filmas "Changeling" Džolijai viss iet tikai uz leju, nepārliecinošas lomas, lētas un vienkāršas filmas, kas par visām varēm cenšas izspiest no aktrises pēdējā seksapīla paliekas. Arī "Tūrists" nav izņēmums, jā, izskatās viņa labi, bet filmas laikā šķiet, ka viss skaistums tiek no viņas izspiests mākslīgi. Varbūt būtu laiks meklēt lomas un tēlus, kas ir nedaudz atbilstošāki viņas vecumam?

Vislabākais šajā filmā ir komiskais Depa tēls un daba, pat ja filma nepārliecina, to noskatoties rodas patīkami pavadīta laika sajūta, kas nav maz. Pačukstēšu gan, ka filma pati sevi atklāj, vidu īsti nesasniegusi. Acīgākie skatītāji sapratīs.

Foto: publicitātes

Kopumā, ja tev patika tādas filmas kā "Knight and Day", "Mr. & Mrs. Smith", tad arī šī nebūs sliktākā izklaide gada noslēgumam. Jā, bez īpašas domas, orģinalitātes, tomēr vide ir skaista un izklaide gluži laba; ja nezini, ko skatīties kino, varbūt šis ir viens no variantiem.

Vērtējums: 6.5/10

Komentāri (49)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu