Ogres Zilajos kalnos noslēdzies MTB XCO seriāla «Gruzis acī» otrais posms

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ģirts Kehris

Aizvadītajā nedēļas nogalē uzticamākie MTB fani devās uz Ogres Zilajiem kalniem, lai piedalītos «Open XCO Cup Latvia» ietvaros notiekošā seriāla «Gruzis acī» otrajā posmā.

Atbraukušos entuziastus brīžiem visai skarbie laika apstākļi nebiedēja, jo ikvienam bija skaidrs: nav svarīgi – saule vai lietus, šīs sacensības jebkādos apstākļos ir milzīgs izaicinājums.

Sacensību rīkotāji bija parūpējušies par ļoti interesantu un dinamisku trasi, kur atpūta nav iespējama. Gariem kāpumiem sekoja stāvi nobraucieni, tostarp ar divām tramplīnu sekcijām, kur atslābināties nedrīkstēja. Neskaitot ierasti sakņainās taciņas, rīkotāji bija nodrošinājuši Latvijas platuma grādiem visai eksotisku «odziņu» – akmens dārzu. Arī šā šķēršļa pārvarēšana sagādāja zināmas problēmas – īpaši pēdējos apļos, kad nogurums ņem virsroku.

Prestižākās – Elites grupas – dalībniekiem bija jāveic 6 apļi, un uzvaru izcīnīja «VOLKSWAGEN-VELOPROFS.LV» komandas dalībnieks Didzis Slaidiņš, kurš jau no sacensību sākuma izvirzījās vadībā. Ar katru apli viņš palielināja pārsvaru pār saviem sekotājiem, vien pēdējā aplī nedaudz ļaujot tuvākajiem sekotājiem «pievilkt» sev klāt, taču uzvara netika apdraudēta. Otrajā un trešajā vietā ierindojās divi «eBike Machine» komandas dalībnieki: Kristaps Ķipurs un Konstantīns Smotrovs.

Savukārt Elites dāmām uzvaru izcīnīja vairāku starptautisku XCO MTB sacensību pieredzi guvusī smilteniete Rūta Brakovska, kas ikdienā pārstāv «MTB Garkalne» vienību. Otro vietu ieņēma Līga Actiņa. Jāpiebilst, ka dāmām bija jāveic pieci šīs smagās trases apļi un daudzi vīri finišu sasniedza tikai pēc dāmām.

U23 grupa, pateicoties viesim no Igaunijas Sanderam Sāram (Sander Saar), kļuva par skatītājiem interesantāko grupu. Katru apli viņš priecēja klātesošos ar efektīgiem lēcieniem. Būtiskāk, ka tas netraucēja izcīnīt pārliecinošu uzvaru savā grupā – apvienots patīkamais ar lietderīgo jeb efektīvo. Otrās vietas liktenis izšķīrās neilgi pirms finiša, kad «MTB Priekuļi» braucējs Jānis Bisenieks pārspēja «NN Marss» sportistu Robertu Birkantu.

Lielpratēju grupā kungiem (23 – 34 gadi) arī uzvarēja igaunis – Mehis Leigri, uz zemākajiem pjedestāla pakāpieniem atstājot attiecīgi Aivaru Dārznieku no Lizuma un Viktoru Nerugalu no «eBike Machine».

Viskuplāk pārstāvēta bija vīriešu grupa «Meistari» (35 – 44 gadi), un saviem konkurentiem cerības neatstāja Reinis Avens («eBike Machine»), nodrošinot komandai pilnu medaļu komplektu – sudrabam un divām bronzām beidzot pievienojot augstākā kaluma godalgu. Sudrabs smiltenietim Jānim Roskošam, bet ar bronzas medaļu no «pasaku meža» izbrauca Kaspars Celms.

Neskatoties uz to, ka nākamais «Gruža acī» posms notiks tikai 18. septembrī Priekuļos, adrenalīna ķērājiem un XCO faniem nav ko bēdāt – jau 29. maijā Siguldā norisināsies starptautiska līmeņa jeb UCI klases sacensības «Sigulda Cup 2016», kur būs arī Open grupa - pieejama jebkuram braukt gribētājam.

«Open XCO Cup Latvia» sacensību grafiks:

29.05.2016. XCO «Sigulda Cup 2016» UCI C2 (Open grupa)

23.07.2016. Kūku Velokross 2016 – Kūku pagasts, Krustpils novads

20.08.2016. «Augstie Kalni» XCO – Lizuma pagasts, Gulbenes novada, dabas parks «Augstie kalni»

28.08.2016. Velokross Sēlijas Pērle 2016 – Gārsene, Aknīstes novads

18.09.2016. Gruzis acī ’16 – 3. posms Riekstukalns, Baldone

02.10.2016. Gruzis acī ’16 – 4. posms Priekuļi

Plašāka informācija:

www.xco.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu