Tūkstošiem cilvēku noraugās ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien svinīgo ziedu nolikšanas ceremoniju par godu Latvijas valsts 90.jubilejai pie Brīvības pieminekļa vēroja vairāki tūkstoši cilvēku.

Ziedu nolikšanas ceremoniju skatījās pārsvarā vecāka gadagājuma cilvēki, bet uz pasākumu bija ieradušās arī ģimenes ar bērniem un jaunieši.

Spēlējot Nacionālo bruņoto spēku orķestrim, valsts augstākās amatpersonas nolika ziedus Brīvības pieminekļa pakājē. Kā pirmie ziedus nolikt devās Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) un Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).

Ziedus noliek arī ministri, Saeimas deputāti, diplomātiskā korpusa pārstāvji un citi.

Netālu no pasākuma norises vietas jaunieši, kas tērpti jakās ar "Latvijai - 90" simboliku, tirgo Latvijas karodziņus. Viens šāds karodziņš maksā vienu latu. Kā aģentūrai LETA sacīja jaunieši, cilvēki izrāda diezgan lielu interesi par iespēju iegādāties karodziņus.

Kā ziņots, šodien visu dienu Rīgā turpināsies svinīgi pasākumi par godu Latvijas Republikas 90 gadu jubilejai.

Latvijas Republika tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī plkst.16 Otrajā pilsētas teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu