Balets «Spartaks». Pirmizrāde Jūrmalā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

14. jūlijā Dzintaru koncertzālē Latvijas skatītāji vieni no pirmajiem varēs novērtēt Arama Hačaturjana leģendārā baleta «Spartaks» jauno iestudējumu «Moscow State Ballet» izpildījumā.

Tā ir lielizmēra izrāde, kurā piedalās četrdesmit mākslinieki - vadošo Krievijas baleta skolu absolventi. Trikus un cīņas iestudējis sporta meistars Andrejs Makarovs - viņš trenējis trīs pasaules čempionus cīņu mākslā, kā arī gatavojis kaskadieru un cīņu ainas kinostudijai «Mosfiļm».

«Moscow State Ballet» iemīļojuši baleta mākslas cienītāji gan Krievijā, gan tālu aiz tās robežām. Baleta trupas sastāvā ir spoži labāko Krievijas horeogrāfijas skolu absolventi. Teātris sadarbojas ar vadošajiem māksliniekiem no dažādiem Krievijas teātriem - to skaitā ir Valsts Akadēmiskais Lielais teātris, Marijas teātris, Staņislavska un Ņemiroviča - Dančenko muzikālais teātris.

«Spartaks» ir Arama Hačaturjana balets deviņās ainās. Tā oriģinālscenāriju rakstījis dramaturgs Nikolajs Volkovs, bet scenārija literārajam pamatam kalpojuši dažādi vēsturiski materiāli un mākslas darbi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu